Gå til sidens hovedinnhold

- Han trodde han skulle dø

Morten Gamst Pedersens fly ble truffet av lynet. Flykatastrofen i Brasil får landslagsspillerne til å tenke.

SKOPJE (Nettavisen): 228 mennesker omkom utenfor kysten av Brasil da et Air France-fly styrtet forrige uke.

Fortsatt er det uklart nøyaktig hva som var årsaken til katastrofen. Svaret får man kanskje aldri.

Likevel har flere av de norske landslagsspillerne som torsdag kveld fløy til Makedonia, latt seg prege av ulykken.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Fulle fans ble stille
- Jeg har lest mye om flyulykken, og det må være en helt grusom følelse å oppleve noe sånt. Og selv om vi hadde full kontroll, så tenkte jeg faktisk på det da det ble litt turbulens på denne turen, sier Rune Jarstein til Nettavisen.

- Det blir vel litt sånn når noe så grusomt skjer, legger han til.

Selv har han nettopp blitt pappa til lille Line, og akkurat det setter det hele i et nytt perspektiv for keeperen.

- Jeg vet jo at det er tryggere å fly enn å kjøre bil. Likevel blir det til at man tenker på det. Man har ikke lyst til å dø i en flyulykke. Jeg vil se datteren min vokse opp, legger han til.

Selv har han sluppet unna de verste episodene under sine mange flyturer.

- Det var én gang vi landet skjevt da vi skulle til England for å se en fotballkamp. Flyet gjorde et voldsomt hopp før det ble rettet opp. Det var en masse fulle fotballfans på flyet. De sang hele veien, men etter den landingen var det helt stille, sier Jarstein.

- Så lynet og røyk
Morten Gamst Pedersen har vært gjennom flere dramatiske flyturer. Etter en bortekamp mot Portsmouth i 2006 ble det så ille at lagkamerat Robbie Savage, kjent som en av Englands tøffeste fotballspillere, faktisk trodde han skulle dø.

- Jeg husker det fortsatt. Jeg satt på sete 6A, og vi var under innflygning. Så slo lynet ned i flyet. Jeg så faktisk lynet utenfor vinduet mitt. Vi kjørte et propellfly, og det kom røyk opp fra der motoren var. Vi mistet det tekniske. Lyset gikk, og piloten mistet radiokontrollen, sier Gamsten til Nettavisen.

- Hva tenkte du?

- Jeg vet egentlig ikke. Jeg har flydd mye i uvær i Nord-Norge, og motoren gikk jo fortsatt, så ...

- Hørte en eksplosjon
Lagkamerat Robbie Savage tok det ikke like rolig.

- Kapteinen advarte oss mot turbulens, men utenfor var himmelen blå. Så fløy vi plutselig inn i en stor mørk sky. Vi så et lysglimt. Vi hørte en eksplosjon. Da trodde jeg vi skulle dø,har Savage fortalt etter episoden.

- Heldigvis var vi under skydekket da det skjedde. Sikten var også bra. Dermed kunne piloten lande, forklarer Gamsten overfor Nettavisen.

- Robbie Savage var jo også redd for å fly fra før av. Da blir det litt annerledes. Men samtidig var det ikke akkurat morsomt, heller. Jeg satt ikke der og flirte, legger han til.

- Hvor alvorlig var det egentlig?

- Det må du nesten spørre piloten om. Han sa som sagt at vi mistet radiokontakt, og at sånn sett var det greit at vi var under skydekket, sier Norges venstrekant.

- Følte vi fløy sidelengs
Selv mener han en tur med Tromsø hjem fra en kamp i Vinterserien i Alta er hans livs verste flyopplevelse.

- Det var helt jævlig. Vi følte vi fløy sidelengs. Flyet nærmest hoppet bortover, og en av lagkameratene satt faktisk med redningsvesten i hånda, sier han.

Norges midtstopperbauta, Brede Hangeland, lar seg imidlertid ikke påvirke.

- Når det gjelder det å fly, så er jeg veldig realistisk. Jeg vet at det er farligere å gå over veien eller kjøre bil, enn det er å fly. Om noe skulle skje ,så har man jo ikke så mye å si heller, så flying bekymrer jeg meg ikke for, sier han.

Hangeland bruker heller kreftene på lørdagens kamp mot Makedonia.

Følg kampen fra 17.45 på Nettavisens LIVE-sider!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken