Gå til sidens hovedinnhold

«Han var en av de morsomste jeg har møtt»

Enda en NHL-spiller er funnet død. Dette er ligaens tredje dødsfall i 2011.

«Hele organisasjonen og alle i Nashville Predators-familien er sjokkerte og triste over det plutselige og uventede dødsfallet til Wade Belak. Wade var et kjært medlem av organisasjonen, en strålende lagkamerat og en fantastisk far og ektemann som vil bli dypt savnet. Våre tanker og bønner går til hans kone Jennifer og barna, Andie og Alex. Vi tilbyr vår fulle støtte til dem i denne vanskelige stunden», uttaler Nashville Predators i en pressemelding.

Wade Belak ble funnet død i sin leilighet i Toronto. Dødsårsaken er foreløpig ukjent. Han ble 35 år gammel.

Belak spilte 15 kamper for Predators forrige sesong, og noterte seg for 18 utvisningsminutter. Han ble plassert på den såkalte «waivers»-listen i februar, hvilket betyr at han var tilgjengelig for ligaens 29 andre lag, og bestemte seg for å legge opp kort tid etter at det ble klart at ingen lag ville ha ham.

Mange av lagkameratene brukte Twitter til å uttrykke sin sorg.

«Wade Belak var en av de morsomste karene jeg noensinne har møtt. Jeg var sammen med ham tidligere i sommer og kan ikke tro dette. Tankene og bønnene går til familien hans», skrev Predators-spilleren Blake Geoffrion.

Tidligere i år ble Derek Boogaard (28) og Rick Rypien (27) også funnet døde. Boogaard døde av en uheldig kombinasjon av alkohol og smertestillende, mens Rypien begikk selvmord. Han hadde kjempet mot depresjon i ti år.

Wade Belak spilte 549 kamper i NHL. Han scoret åtte mål og bidro i tillegg med 25 assists. Det var imidlertid som slåsskjempe han utmerket seg. Totalt pådro han seg 1263 utvisningsminutter.

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken