Gå til sidens hovedinnhold

Han var hjemløs - nå spiller han Super Bowl

- Du blir fort voksen når du er 20 år, ikke eier bil eller hus og moren din dør, forteller David King.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=F0ppzEPDcKFbJFKS6EoSVrtMrpgfkA67emzl3v4nkwFwmllHIHBf53Qy5I2hTbkfoerV7FRluiEIP2Oz3Xn5KrJvYndvlnQIwbB0dYKH1-gfhaaYGWZ-iDjBd3Vx6anC9CPcnvcMDc8&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Det kan være tøft å vokse opp i USA, et land med 320 millioner innbyggere og liten eller ingen offentlig støtte til dem som har det som vanskeligst.

David King vokste opp hos sin mor i et dårlig nabolag i Houston, med en overhengende fare for å bli involvert i gjengaktiviteter eller lande på den kriminelle siden av samfunnet.

- Moren min passet på at det ikke skjedde, forteller han til Viasats reporter Christian Ramberg, som er på plass i Phoenix for å dekke Super Bowl XLIX.

David King har tidligere fortalt historien sin til The News Tribune. Moren hans, Gladys, var alenemor, men jobbet likevel for å spare opp penger til å ha råd til å sende sønnen på skolen.

Det kostet 16.000 dollar årlig å gi ham muligheten til å studere på Strake Jesuit High School, men tanken på at alternativet kanskje ville bli at han gikk gatelangs uten skole eller jobb i et av byens tøffeste strøk, ga henne motivasjon.

- Hun holdt ut lenge nok til at hun fikk se meg begynne på college, forteller David King.

Dessverre holdt hun ikke ut lenge nok til at han fikk sagt farvel. Hun døde etter en diabetes-relatert sykdom før han rakk å reise hjem fra Oklahoma City til Houston.

Etter morens død ble David King hjemløs.

- Du blir fort voksen når du er 20 år, ikke eier bil eller hus og moren din dør, konstaterer 25-åringen.

Hadde han ikke fått hjelp, kunne både skolegangen og fotballkarrieren gått i vasken.

- Jeg flyttet inn hos noen venner fra high school etter at moren min gikk bort. Det vil jeg alltid være takknemlig for, sier King til Viasat.

Se intervjuet i videovinduet øverst i artikkelen.

Nå forbereder han seg til Super Bowl XLIX, der hans Seattle Seahawks møter New England Patriots. Seahawks er regjerende mester, men det var langt ifra en selvfølge at David King skulle være aktuell for laget.

Da sesongen startet, var han i reservetroppen til Cincinnati Bengals og tjente 106.000 dollar, som er minstelønnen i NFL. En tirsdag i desember kom telefonen som forandret livet hans. Seattle Seahawks ble hans nye arbeidsgiver og han gikk rett inn i et av ligaens beste forsvar som såkalt «defensive end». Og lønna økte til 930.000 dollar.

Så langt har han spilt tre grunnseriekamper og én sluttspillkamp.

Natt til mandag kan han vinne Super Bowl.

- Jeg skulle ønske at moren min kunne vært her sammen med meg for å nyte dette og se hvor langt jeg har kommet i livet. Hvis jeg vinner Super Bowl vil det være for henne, og en belønning til henne for alt hun har gjort for meg.

P.S. Viasat 4 sender Super Bowl XLIX direkte natt til mandag. Sendingen starter søndag klokken 22.00. Viasat arrangerer også en Super Bowl-fest på Colosseum kino i Oslo fra klokken 21.00.

Kommentarer til denne saken