Gå til sidens hovedinnhold

Han var med på vrake Nordhaug

Kurt Asle Arvesen forstår at vestfoldingen er skuffet.

I 2006 var det Kurt Asle Arvesen selv som endte opp på feil side av streken.

Les også: Ingen Nordhaug i Tour de France

Han vant Ster Elektrotoer (også kjent som ZLM Tour) sammenlagt, men ble ikke funnet plassen verdig på Team CSCs Tour de France-mannskap.

Torsdag ble troppen til Team Sky offentliggjort. På det kruttsterke nimannslaget, var det dessverre kun plass til Edvald Boasson Hagen av nordmennene.

- Lars Petter tar dette greit. Men alle håper selvsagt å være med og få stå på hovedscenen innenfor sykkelsporten. Men ja: Han er nok skuffet. Jeg husker at jeg var veldig skuffet da jeg ikke kom med i 2006, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Kurt: - Mange hensyn å ta
Som coach i det britiske storlaget har Arvesen vært med på utformingen av Tour de France-laget.

- Jeg har vært involvert i prosessen med å ta ut laget, ja. Det har vært en hard kamp mellom de 15 rytterne som var aktuelle. Det er veldig vanskelig å velge ut, og det er mange hensyn å ta. Man skal ta hensyn både til sammendraget og til spurtene. Man skal også vurdere hvilke ryttere som fungerer godt i laget, fungerer godt sammen og hvilke oppgaver de kan løse underveis, forteller han.

Det var selvsagt ikke mulig å komme utenom Bradley Wiggins og Mark Cavendish. Bernhard Eisel skal passe på sprinteren underveis, mens Edvald Boasson Hagen får oppgaver for begge de to britiske stjernene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I tillegg var Richie Porte, Christian Knees, Chris Froome, Michael Rogers og Kanstantsin Siutsou relativt sikre på en plass etter et sterkt Critérium du Dauphiné. Den eneste som falt ut fra Dauphiné-laget var Danny Pate som måtte vike for å få plass til Eisel.

«De øverste sjefene avgjorde»
Nordhaug måtte blitt med som en klatresterk hjelper for Wiggins, men der har altså både Froome og Siutsou foretrukket, i tillegg til Porte og Rogers.

- Har du snakket Nordhaugs sak under utformingen av Sky-troppen?

- Jeg ønsker ikke å utdype den biten noe nærmere. De var de øverste sjefene som tok valgene fra rytter nummer 13 og ned til nummer 9. Dessverre ble det ikke plass til Lars Petter denne gangen. Både med norske øyne og fordi han er en god venn er det litt synd.

Ønsket av andre lag
Innsatsen under oppkjøringen og gjennomføringen av Ardenner-klassikerne har fått flere lag til å sperre opp øynene for 28-åringens kvaliteter.

Både Omega Pharma-Quick Step og Rabobank skal være interessert.

Det er et ubestridt faktum at det er mange lag i WorldTouren som kunne hatt nytte av hans egenskaper under et ritt som Tour de France.

- Han er ranket som nummer 55 i verden og det er rundt 200 som stiller til start i Tour de France, så det er det ikke tvil om.

Men ikke hos Team Sky.

PS!Lars Petter Nordhaug stiller til start på NM-tempoen i Øygarden i kveld. Heng med på procycling.no utover kvelden for intervju med mannen og fyldig dekning av konkurransen!

Kommentarer til denne saken