Gå til sidens hovedinnhold

- Han var min beste venn

Svenske Anders Andersson er i sjokk etter at lagkameraten Miklos Feher døde på banen for Benfica. - Han var min beste venn, sier han.

Anders Andersson og Miklos Feher delte alltid rom på bortekamper og hadde god kontakt også utenfor banen.

- Han var min beste lagkamerat, sier Andersson til Aftonbladet.

Ba Fader Vår
Etter at Feher falt om på banen i kampen mellom Benfica og Vitoria Guimarães, våket Andersson sammen med lagkameratene på sykehuset i Guimarães.

- Vi ba Fader Vår hele tiden. Det gjorde vi allerede i garderoben. Vi ba og ba om at han måtte klare seg, forteller han.

Først etter at de hadde forlatt sykehuset, fikk de det triste budskapet.

- De ringte og fortalte at han var død, forteller Andersson.

Tok lang tid
Selv var svensken like ved Feher da han segnet om.

- Jeg var like ved ham på banen da han falt sammen. Han bare lå der med øynene åpne. Vi tenkte at han kanskje hadde svelget tungen og noen stakk inn hånden, men det var det jo ikke, sier han.

Han er kritisk til hvor lang tid det tok før ungarerern kom til sykehus.

- De kom og ga ham hjertemassasje, men det tok lang tid før ambulansen kom. Det var visstnok en ambulanse på stadion så jeg fatter ikke hvorfor det tok så lang tid. Og han fikk ikke slike elektriske sjokk for å få hjertet igang, forklarer han.

Fortalte konen
Legene fikk hjertet i gang igjen, men klarte ikke å redde livet hans. Andersson måtte senere overbringe budskapet til Fehers kone.

- Jeg hadde Mikis mobil etter kampen og konen hans ringte. Jeg forsøkte å snakke med henne både på engelsk og portugisisk, men hun forsto ikke. Hun sa bare "Andy, Andy" til meg. Da begynte jeg å gråte, og da forsto hun, forteller svensken.

- Alt føles så meningsløst, avslutter Andersson.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen