RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Han vil søke om VM i Tromsø

Ishavsbyen får ikke OL, men Terje Jørgensen vil skaffe byen et VM i stedet.

ULLEVÅL (Nettavisen): Tromsøs forsøk på å få de olympiske vinterlekene til byen strandet da Norges Idrettsforbund konkluderte med at det ville bli for dyrt. Kostnadene ble anslått til 19 milliarder kroner netto.

Terje Jørgensen, daglig leder i Særforbundenes Fellesorganisasjon (SFF), var ansvarlig for kvalitetssikringen av søknaden om statsgaranti den gang og kjenner godt til hvilke utfordringer og muligheter som ligger i Nord-Norges største by.

Vil bryte trenden
Nå er han aktuell som presidentkandidat i Norges Ishockeyforbund, et verv Ole-Johan Libæk har i dag.

Skulle Jørgensen vinne fram her, vil han gå inn for å få hockey-VM til Tromsø.

- Det arrangeres knapt internasjonale mesterskap i Nord-Norge. A-VM er et meget stort mesterskap, og dette vil etter mitt syn være et godt tiltak for å bryte denne trenden, sier Jørgensen til Nettavisen.

Oslo jobber som kjent med en OL-søknad for 2022 og i disse planene legges det opp til å bygge et nytt ishockeyanlegg i Oslo, med en tilskuerkapasitet på 10.000.

- Dette er ikke tilstrekkelig for et hovedanlegg i et A-VM, men passer bra som et bi-anlegg, mener Jørgensen.

51-åringen bidro til mange hockeyanlegg under sin tid som generalsekretær i hockeyforbundet fra 2002 til 2006. Etter dette gikk han videre til jobb som underdirektør i idrettsavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet.

Denne erfaringen gir ham et fortrinn når nye hallanlegg skal planlegges og bygges, ettersom statlig støtte vil gjøre denne jobben betydelig enklere. Terje Jørgensen mener at Norges Ishockeyforbund bør ha som mål å nå 80 hockeyanlegg innen 2030, spredt over hele landet. I dag er det 41, snart 44, med en markant overvekt på Østlandet.

- A-VM i Tromsø/Oslo vil være et meget godt tiltak for å utbre ishockey ytterligere i Norge og gjøre idretten reelt landsdekkende, forklarer Jørgensen, som også er leder i Jar IL.

Tidligst i 2019
- Er det nok hockeyinteresse for et VM i Tromsø?

- Interessen for ishockey er i kraftig vekst i Norge, også i Nord-Norge. Få år etter at den første ishallen ble bygget i Tromsø, er hallen full. Det snakkes nå om ishall nummer to.

Et hockey-VM kan tidligst havne i Norge i 2019.

- Jeg er overbevist om at ishockey på dette tidspunktet har et kraftig fotfeste i Tromsø og i Nord-Norge, sier Jørgensen til Nettavisen.

Når det gjelder vervet som ishockeypresident, er dette noe Terje Jørgensen ønsker å ta med Erik Kristiansen som visepresident.

- Dersom vi blir valgt, vil vi satse på anleggsutbygging - både toppanlegg og breddeanlegg. Dette vil nok bli det viktigste området. Men vi vil også invitere norsk ishockey med på å utvikle organisasjonen. Primært med tanke på en revitalisering av ishockeykretsene, men også for å sørge for at sentralleddet har oppgaver og sammensetning som legger til rette for vekst.

Nyttig erfaring
- Hvor nyttig vil erfaringen din fra kulturdepartementet være i en slik stilling?

- Min erfaring fra Kulturdepartementet vil nok komme til god nytte. Jeg utarbeidet anleggspolitisk program for norsk idrett 2007-2010, jeg jobbet heltid med kvalitetssikring av søknad om statsgaranti for Tromsø 2018 i et år, jeg kjenner reglementer og bestemmelser godt, og jeg har et godt nettverk i departementet.

- Jeg mener også at erfaring fra min nåværende stilling som daglig leder i Særforbundenes Fellesorganisasjon vil komme godt med. I denne stillingen ivaretar jeg særforbundenes felles interesser - både på administrativt og idrettspolitisk nivå. Fotballpresidenten er styreleder og min nærmeste overordnede. Gjennom mitt daglige arbeid har jeg opparbeidet et meget godt nettverk blandt særforbudnene og gode realsjoner til ledelsen i NIF, mener Jørgensen.

- Jeg kjenner ishockeyen godt fra tiden som generalsekretær og fra vervene mine i Jar og i kretsen. Kombinert gir dette meg et helhetsbilde som jeg tror kan bli nyttig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere