*Nettavisen* Sport.

Han vil slå Wiggins og Contador

KOMMER TILBAKE: Ryder Hesjedal sier han vil forsvare Giro d'Italia-tittelen sin fra i fjor. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Ryder Hesjedal er ikke redd for de to stjernene.

03.11.12 13:24

GRIMSTAD/OSLO (procycling.no): Få regnet med Ryder Hesjedal som en sammenlagtutfordrer før årets Giro d’Italia. Men canadieren satt tilslutt igjen som seierherre.

Det er en seier han vil gjøre alt for å forsvare neste sesong. Det kan imidlertid bli ekstrem tøff konkurranse. Alberto Contador, Bradley Wiggins, Vincenzo Nibali og Joaquin Rodriguez leker alle med tanken om å satse på giroen neste sesong.

- Jo flere, jo bedre, sier Hesjedal om utfordringen, ifølge Cyclingnews .

- Du ønsker å være god nok til å slå alle. Jeg er den forsvarende mesteren, og jeg vil ha startnummer en og gjøre det beste jeg kan for å gjenta seieren.

Les også:Året som endret girovinnerens karriere

Krevende løype
Årets triumf i giroen er selvfølgelig med og gir Garmin-rytteren selvtillit og motivasjon også foran neste sesong.

Neste års løype byr på hele syv bakkeavslutninger, én lagtempo og 75 individuelle tempokilometere.

- Jeg er spent, det ser bra ut. Jeg synes den (løypen) er veldig balansert, og krevende helt fra starten. Det er noe jeg trenger, en krevende løype gjennom hele rittet.

Sjekk ut ruten her!

Etter seieren i giroen, gikk turen til Tour de France og Frankrike. Der endte drømmen om en god sammenlagtplassering i asfalten på den sjette etappen til Metz.

Bedre i touren enn i giroen
Det gjorde at canadieren ikke fikk målt krefter med Wiggins, Froome og Nibali i touren. Men Hesjedal tror han kunne gjort det bra i touren.

- Jeg tror jeg kunne kommet på podiet. Med tanke på nivået til Bradley (Wiggins) og Chris (Froome) på tempoene, og årets rute, ville det vært hardt å slå dem. De var på et annet nivå der, sa Hesjedal til procycling.no da han var i Grimstad i sommer.

- Etter giroen følte jeg meg bra, jeg fikk trent godt og følte meg bedre før touren enn i giroen. Jeg er sikker på at jeg kunne kjempet om podiet, med Nibali og Van den Broeck. Likevel tok jeg med meg noe positivt fra touren. Det var den bekreftelsen på at man kan vinne giroen, ta en pause, trene godt, og komme til touren i god form. Det viste jeg de første dagene.

Dermed er det ikke utenkelig at Hesjedal vil prøve på en dobbel også neste sesong, med Giro d’Italia etterfulgt av Tour de France. I så tilfelle vil han i alle fall få bryne seg på de aller fleste av de store sammenlagtstjernene. Og selvtilliten er det ikke noe i veien med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag