Gå til sidens hovedinnhold

Han vil tjene 687 millioner

Alexander Ovechkin har skrevet under på en av tidenes mest lukrative avtaler i NHL.

Den russiske megastjernen har skrevet under på en 13-årig forlengelse av sin nåværende kontrakt med Washington Capitals.

Kontrakten er ifølge Reuters verdt svimlende 124 millioner dollar, eller 687 millioner norske kroner med dagens dollarkurs. Ovechkin vil forplikte seg til Capitals fram til sesongen 2020-21.

Nest lengste
Kontrakten er også en av de lengste som er tegnet i NHLs historie. I 2006 skrev New York Islanders-keeperen Rick DiPietro under på en 15-årskontrakt verdt 67,5 millioner dollar.

- Hockey er livet mitt, og penger er penger. Jeg ønsker å bli her. Jeg liker ikke å forandre atmosfæren så mye. Jeg liker fansen og jeg liker å bo i Washington. Jeg bare elsker det, sa Ovechkin på en pressekonferanse i natt, norsk tid.

Ifølge det som er kommet fram i amerikansk presse, kommer Ovechkin til å få ni millioner dollar i året de seks første sesongene, og ti millioner dollar årlig de siste sju årene av kontrakten.

- Jeg vedder på at pengene ikke vil ha noen effekt på ham. Han kommer til å spille hvert bytte som om det var den sjuende kampen i Stanley Cup-finalen, kommenterte Capitals-eier Ted Leonsis.

Heftig statistikk
Ovechkin var nummer én i draftet for 2004. Han ble raskt en av de store publikumsfavorittene og en av ligaens mest fryktede angrepsspillere.

22-åringen har scoret 130 mål og gjort totalt 250 poeng på 206 kamper. Han har vært Capitals’ mestplukkende spiller i poengprotokollen de tre siste sesongene. Så langt i sesongen har han scoret 32 mål.

Klikk her for flere nyheter om ishockey
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot