*Nettavisen* Sport.

Han vil utfordre Northug og Cologna

Foto: Reuters/Scanpix

- Jeg vil sette meg nye mål, sier Martin Fourcade.

07.03.12 08:34

Skiskytter-VM i Ruhpolding har ikke akkurat vært noen braksuksess for de norske utøverne. Tirsdag ble det en mørk dag på 20-kilometeren.

Da er det kanskje gledelige nyheter at de norske gutta kan bli kvitt en av sine sterkeste konkurrenter neste sesong.

Franske Martin Fourcade vurderer nemlig å legge bort børsa og satse på langrenn. Da er det i stedet Petter Northug og Dario Cologna som må hanskes med han.

- Jeg må vinne verdenscupen i skiskyting sammenlagt først. Lykkes jeg med det i år, vil jeg sette meg nye mål for neste sesong, sier Fourcade til VG.

- Da er VM i Val di Fiemme (spesiallangrenn) et naturlig mål, sier franskmannen som var raskest av alle i sporet på 20-kilometeren, men skjøt seg bort.

Fourcade slo blant annet Tarjei Bø med 32 sekunder i sporet og Emil Helge Svendsen med ett minutt.

Franskmannen har også 29 poengs ledelse på Hegle Svendsen i verdenscupen sammenlagt. Andreas Bimbacher fra Tyskland følger som nummer tre.

Ole Einar Bjørndalen, som tidligere også har gått spesiallangrenn, sier til VG at han tror Fourcade kan hevde seg med de aller beste i langrenn.

Veteranen tror at rivalen kan være oppe blant de tre beste på enkelte distanser, men påpeker at det nok vil ta litt tid å venne seg til konkurranseformen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag