*Nettavisen* Sport.

Håndball-lag havnet på fylla på Stord

Foto: AP Photo/Ed Andrieski

Håndballspillerne på Great Dane sliter på banen, men i baren er engelskmennene konger.

02.10.10 15:34

Denne helgen er det engelske laget på Stord for å spille 2. runde i Challenge Cupen, og det er tydelig at de sportslige ambisjonene ikke er de helt store. Oppkjøringen til fredagens kamp mot greske E.S.N Vrilissia ble lagt til puben på Grand Hotell i Leirvik, der resepsjonen etter hvert måtte be om forsterkninger da engelskmennene holdt det gående litt for lenge, ifølge Bergens Tidende.

- Vi fikk en klage fra hotellet på fyll og brak. Og slik vil vi ikke ha det. Forkastelig, mener Stord Handballs sportslige leder, Jan Kåre Pedersen.

Gikk på kjempesmell
Great Dane skal være Englands beste håndball-lag, men har fått det tøft på flere fronter under besøket på Sunnhordland. Kvelden etter den fuktige natta på Grand Hotell ble det 17-målstap for ukjente E.S.N Vrilissia. Engelskmennene skal spille ny kamp både lørdag og søndag, men uansett resultat i de kampene vil det være størst snakk om pubturen natt til fredag. Det europeiske håndballforbundet vurderer nå hvordan de vil følge opp skandalen.

- Nå får vi se hvordan resten av helgen forløper. Roer det seg ned, gjør vi kanskje ikke noe stort vesen ut av det. Hva engelskmennene gjør på fritiden, skal ikke vi blande oss for mye opp i. Men går det ut over andre, blir det straks mer alvorlig. Og kommer arrangøren med en formell klage, bringer jeg det selvsagt videre inn i EHF-systemet, sier EHFs utsendte, Knut Roger Sjølund, til Bergens Tidende.

- Bryr meg ikke
Great Danes trener Marius Popo forteller at laget hans bare trener én eller to ganger i løpet av en uke. Selv bedyrer han at han ikke var med på pubeventyret, men sier han ikke bryr seg om spillerne tar noen øl.

- Jeg går ikke rundt og kontrollerer om spillerne tar seg én, to eller ti pils. De får gjøre som de vil. Hadde vi vært et profesjonelt lag, hadde det stilt seg annerledes. Vi er ikke her for å spille, sier Popo.

PS! For arrangøren Stord er det forhåpentlig det sportslige som er i fokus i helgen. Fredag startet det i alle fall bra for hjemmelaget med 29-27-seier over tyrkiske Milli Piyango. Lørdag møter Stord gresk motstand i Vrissilia, mens skandalelaget Great Dane står på motsatt banehalvdel søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.