Håndball: Vipers møter tittelforsvarer Györ til semifinale i mesterligaen

Vipers får knalltøff motstand i form av Györ i mesterligasemifinalen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Vipers får knalltøff motstand i form av Györ i mesterligasemifinalen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Vipers Kristiansand fikk verst mulig trekning til Champions League-semifinalen i håndball neste måned. Der skal de opp mot regjerende mester Györ.

Det ble klart da oppsettet for finalehelgen ble trukket i Budapest tirsdag kveld. Sluttspillet går i den ungarske hovedstaden 11. og 12. mai med semifinaler, kamp om tredjeplass og finale.

Györ var definitivt laget Vipers ville unngå å møte. Den ungarske håndballgiganten er favoritt til å ta sin tredje strake mesterligatittel og sin femte på sju sesonger.

I vinter gikk Vipers tapende ut av begge kampene mot Györ i hovedrunden. Sørlendingene røk 29-33 i Ungarn, mens det ble 26-33 hjemme i Kristiansand.

Györ har en rekke norske spillere i stallen: Nora Mørk, Kari Brattset, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og keeper Kari Aalvik Grimsbø.

10 prosent

Før tirsdagens trekning anslo håndballekspert og Champions League-kommentator Frode Scheie at Vipers har en sjanse på 10 prosent til å danke ut Györ i en semifinale. Samtidig roste han Ole Gustav Gjekstads lag.

– Det er imponerende det Vipers har fått til. De virker i stadig utvikling, sa Scheie til NTB.

I den andre semifinalen møtes franske Metz og russiske Rostov Don. Det var sistnevnte Vipers håpet å få. Trekningen i Budapest var åpen og ga ikke Györ og Metz (vinnerne av hovedrundegruppene) noen fordel i form av seeding.

Debut

Det er første gang Vipers er blant de fire siste lagene i mesterligaen. Norge har ikke hatt et lag i semifinalen siden Larvik var der i 2015. Den gang tapte vestfoldingene gullkampen mot Buducnost Podgorica.

LHK vant Champions League i 2011, men det var før turneringen gikk over til formatet med en finalehelg.

Dette er de ti siste vinnerne av mesterligaen kvinner:

2018: Györ (Ungarn)

2017: Györ

2016: Bucuresti (Romania)

2015: Buducnost Podgorica (Montenegro)

2014: Györ

2013: Györ

2012: Buducnost Podgorica

2011: Larvik

2010: Viborg (Danmark)

2009: Viborg.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.