*Nettavisen* Sport.

- Blir moro å få prøve seg

Foto: Arnauld

Mandag ble Alexander Buchmann tatt med i troppen til 100-årskampen mot Sverige og EM-play off mot Bosnia-Hercegovina. Nå håper han bare klubben hans lar ham dra.

25.05.05 10:08

Alexander Buchmann har hatt en strålende sesong i franske Ivry. Og med Glenn Solberg og Christian Berge borte, har Gunnar Pettersen nå bestemt seg for å se nærmere på trønderen i playmakerrollen.

Derfor er Buchmann med i troppen til 100-årskampen mot Sverige og til EM-play off mot Bosnia-Hercegovina.

- Det skal bli morsomt å endelig få sjansen til å vise meg frem. Ekstra moro er det at det er en samling med viktige kamper, sier han til TV 2 Nettavisen.

Tror han er god nok
Nå er han veldig spent på hvordan han vil fungere med flagget på brystet.

- Det er vanskelig å si for meg som ikke har vært i miljøet. Jeg vet at nivået er høyt, men ikke hvor høyt, sier han.

Men han tror ikke det blir for høyt.

- Hvis jeg spiller på mitt vanlige nivå, så tror jeg at jeg er god nok, mener 22-åringen.

Børge Lund er bankers som playmaker. Nå står det trolig mellom Buchmann og Geir Jomaas om å utfordre Lund. Selv tror Buchmann at han er en litt annerledes spiller enn dem som har hatt plassen før ham.

- Jeg føler at jeg er en dyktig angrepsspiller. Jeg var dyktig individuelt, men har blitt en bedre lagspiller og har vokst inn i rollen som playmaker. Det at jeg tenker mer som en sideback og er god på egenhånd tror jeg er min force, forklarer han.

Får ikke dra
Men det har oppstått et lite problem for Ivry-spilleren. Ivry sikret seg tredjeplassen i den franske serien i helgen, og en plass i neste sesongs europacup. Men det skal spilles sluttspill og Ivry kan i beste fall kan ende opp i en finale mot suverene Montpellier.

- Det er en liten isfront mellom meg og klubben nå. Det er greit at vi spiller om en tittel, men den tar Montpellier. De er helt suverene. Det er som Rosenborg de siste ti årene. Etter min mening er det helt meningsløst å holde meg igjen, sier han.

Dersom Ivry nekter ham å reise, går han glipp av 100-årskampen mot Sverige. Det tror han kan få følger for hans deltakelse i Bosnia-kampen.

- Det hadde vært greit å fått unna en eventuell debut. Det kan bli vanskelig å hive meg inn i en kamp hvor det står om EM-plass, innser Buchmann.

Han håper på hjelp fra Norges Håndballforbund slik at han får med seg hele landslagssamlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.