*Nettavisen* Sport.

- Det blir noen øl i garderoben

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Larvik er Champions League-mestere. Slikt skal selvfølgelig feires.

15.05.11 03:06

ITXAKO – LARVIK 25-24:

PAMPLONA (Nettavisen): Lørdag gikk Larvik til topps i Champions League med minste mulige margin, da det ble ettmålstap i Pamplona mot Itxako. Det norske laget hadde to mål å gå på fra første møte.

Dermed ble Vestfold-laget den første norske klubben som har klart bragden noensinne. Slik skal selvfølgelig feires og ifølge kampens store spiller, Linn Jørum Sulland, lot ikke feiringen vente på seg.

- Det blir noen øl i garderoben, sier bakspilleren til Nettavisen.

Straffeekspert
Sulland banket totalt inn ti mål i finalen, åtte fra straffemerket, og ble med det kampens toppscorer. Den tidligere Stabæk-spilleren har gjort det til en vane å score straffemål i viktige kamper.

Under EM i fjor vinter ble Sulland hentet inn som reserve på det norske laget før semifinalen mot Danmark og svarte med å sette alle sine kast fra 7-metersmerket i buret og bidro sterkt til seier.

- Hva tenker du når du står der alene?

- Akkurat når jeg står der tenker jeg ingenting. Etter hvert følte jeg at jeg fikk god kontroll på keeperen og da var det bare å vente til hun flyttet seg og sette den i mål, sier Larviks straffeekspert.

Til tross for at det til slutt ble en historisk seier, ble det svært spennende i Pamplona lørdag kveld. Larvik åpnet best, men aggressive spanjoler kjempet seg tilbake i kampen og vant til slutt 25-24.

- Ja, det var veldig spennende, men da er det desto mer morsomt å vinne. Det blir en skikkelig slitekamp i angrep, spesielt når de legger om bak, så det er godt vi klarer å score nok, sier Sulland.

- Dette er veldig stort. Vi trener sammen og er så mye sammen at det utrolig gøy at vi endelig klarer dette. Hvordan vi skal feire utover kvelden vet jeg ikke, men det blir kanskje noe på flyet hjem?

Larvik reiser allerede lørdag kveld hjem sammen med supporterne og vil lande i Norge tidlig søndag.

Gro med rødt øye
En annen som hadde god grunn til å være glad etter lørdagens triumf var veteranen Gro Hammerseng. Gjøvik-jenta, som har vunnet det meste på håndballbanen, manglet nemlig ett gull.

Det kunne hun henge rundt halsen i Pamplona.

- Jeg er veldig glad og stolt av laget. Det er fantastisk stort å få oppleve en slik atmosfære og vinne. Det ble jo en spennende kamp også, så det var veldig gøy, sier den tidligere Danmarks-proffen.

Hammerseng fikk seg en real smell i øyet i løpet av kampen, men lot ikke det ødelegge jubelrusen.

- Ja, jeg fikk visst det. Men slik får jeg tåle, sier Hammerseng, med et veldig rødt øye.

- Og hvordan skal dette feires? Jeg hørte noe om øl i garderoben?

- Ja, det er det nok helt sikkert. Det blir nok en bra fest, avslutter Hammerseng.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.