Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var vanskelig å holde dette skjult

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Amanda Kurtovic (20) fikk beskjed om VM-plassen på toget.

LYSAKER (Nettavisen): Tirsdag ble det norske troppen til håndball-VM i Brasil i desember offentliggjort. Og de 16 som kom med var stort sett som ventet.

Den eneste nykommeren i troppen var Amanda Kurtovic. 20-åringen har vært med mye i oppkjøringen til mesterskapet og har nå fått sin første mesterskapsmulighet.

- Måtte ha pokerfjes
Kurtovic, som er datter av håndballtreneren Marinko Kurtovic, spiller til daglig i Larvik og har fått totalt 14 kamper og scoret 34 mål på landslaget siden debuten tidligere i år.

20-åringen fikk beskjed om at hun skulle bli mesterskapsdebutant mandag formiddag og innrømmer at det ikke var noen lett oppgave å holde det hele skjult for omverdenen.

- Jeg fikk beskjed i mandag formiddag. Jeg satt faktisk på toget hjem da jeg fikk den. Noe av det første de sa var at jeg måtte ha pokerfjes og holde det skjult, sier Kurtovic til Nettavisen.

- Akkurat det var litt vanskelig, men jeg synes jeg klarte det bra. Jeg fikk lov til å si det til familien. Pappa er en stolt kar nå. Det er hyggelig, sier Larvik-spilleren om uttaket.

- Er ingen lærling
Til EM i 2010 var det Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal som var de såkalte overraskelsene i troppen. Også i år fikk Bredal Oftedal sjansen, mens Mørk er ute på grunn av en operasjon.

Nykommerne får ofte en «lærling»-rolle i troppen, men Kurtovic er klar på at hun ikke bare er med til VM i Brasil for å lære. Hun håper å kunne bidra med mer enn det.

- Jeg er selvfølgelig med for å lære, men jeg er ikke med som lærling. Jeg ønsker å spille og bidra i troppen. Bidra med godt spill, skape god stemning og vinne kamper, sier hun.

- Det skal jeg gjøre mitt beste for å gjennomføre. Det er en veldig god tone i laget, med både samhold og glede. Det må vi ta med ut på banen og bare gi full gass, sier 20-åringen.

- Slepen skuddarm
Også landslagstrener Thorir Hergeirsson er klar på at Kurtovic blir med til VM fordi hun har noe å bidra med.

- Hun er en av 16 i troppen. Hun skal bidra med sine kvaliteter inn i dette laget. Hun har spisskompetanse og en slepen skuddarm, sier Hergeirsson til Nettavisen.

- Hun er en litt annerledes bakspiller enn de tre andre. Hun er veldig god teknisk og har et godt håndballhode som kan utvikles taktisk. Hun jobber også med den fysiske biten, sier han.

Som yngstekvinne i troppen, får Kurtovic en masse rutine rundt seg på banen. Flere av spillerne i årets VM-tropp er spillere Kurtovic så opp til når hun var yngre.

- Ja, selvfølgelig. Jeg har fulgt med på håndball siden jeg var liten. Jeg har sett opp til flere av disse spillerne og nå spiller jeg på lag med dem. Det blir litt spesielt, sier hun.

- Men det er en så herlig gjeng, men så mange flotte mennesker, så jeg skal bare kose meg og ha det gøy, avslutter Larvik-spilleren.

Norges VM-tropp:
Målvakter: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø.

Utespillere: Ida Alstad, Karoline Dyhre Breivang, Marit Malm Frafjord, Camilla Herrem, Kari Mette Johansen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic, Kristine Lunde-Borgersen, Heidi Løke, Mari Molid, Tonje Nøstvold, Stine Bredal Oftedal, Gøril Snorroeggen, Linn Jørum Sulland.

*I tillegg er Karoline Næss tatt med som reserve for Kristine Lunde-Borgersen. Stabæk-spilleren blir med til Møbelringencup 17. - 20. november.

LES MER OM NÆSS HER: - Kult om jeg blir en overraskelse

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!