- Føler meg som en syndebukk

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Norge ledet mot danskene de første 56 minuttene.

27.01.10 09:45

NORGE-DANMARK 23-24: Håvard Tvedten kunne gitt Norge seieren mot Danmark da det gjensto et halvminutt. Tvedten bommet på den norske straffen, Danmark gikk i angrep, og fikk straffe. I kampens siste sekund lobbet Mikkel Hansen iskaldt over Steinar Ege, og sikret med det dansk seier - den første gangen i løpet av kampen at Danmark hadde vært i ledelsen.

- Jeg føler meg som en syndebukk. Det er ikke noe særlig å føle at man har sviktet resten av gutta, men hva skal man si. Det er stor fallhøyde når man går fram for å ta et straffekast i siste spilleminutt, og denne gangen var det forskjellen på seier og tap, sier en trist Håvard Tvedten til Aftenposten.no.

- Det var det avgjørende øyeblikket, og jeg bommet, sier Tvedten.

For Norge var nemlig lenge best:

- Best i 59 minutter
Norge hadde en femmålsledelse i førsteomgangen, ledet 15-11 ved pause, og midtveis i andreomgangen ledet de 19-15. Seks minutter før slutt ledet Norge 22-20, men fire minutter før kampslutt utlignet danskene til 22-22.

- Fantastisk bittert, vi styrte kampen i 59 minutter, sier Robert Hedin til TV2.

Hedin nektet å kritisere Tvedten etter kampen.

- Han gjør det han skal gjøre (på straffen), mener den norske landslagssjefen.

- Vi får gratulere dem, de biter seg fast hele tiden, og har j*vlig tur på slutten, sier en tydelig skuffet Hedin etter kampen.

- Fighter og sloss
Heller ikke lagkameratene peker på Tvedtens straffebom.

- Jeg har vært å ha gitt han en klem, og jeg vet bedre enn noen andre hvordan det føles å brenne den siste. Én gang setter han den avgjørende på slutten, og det har han gjort mange ganger før. Da er det han som kastes opp i lufta, men nå er han langt nede. Da er det en oppgave for laget å hjelpe ham opp igjen, sier Kristian Kjelling til TV 2, som mener danskene fikk lov til for mye de siste ti minuttene.

- Det er fryktelig trist, men vi fightet og sloss i 60 minutter og gjorde alt vi kunne. I dag tapte vi på hårbredden, og så får vi bare bite det i oss.

Kjelling scoret sju av målene, men bommet også på åtte. Erlend Mamelund kjempet i forsvar, men klarte bare å sette ballen innenfor stengene én gang.

- Dette er det mest skuffende jeg noensinne har opplevd på håndballbanen. Det er ikke godt å si hva som skjedde, men kanskje ble vi litt slitne mot slutten, sier Mamelund.


Tror ikke på semifinale
Resultatet betyr at Norge må slå Island med fire mål for å kunne gå videre i Håndball-EM, mens danskene må tape mot Kroatia. Selv har ikke landslagstrener Hedin så altfor mye tro på at man skal kapre en av de fire plassene.

- Vi har vel en sjanse til å ta en femte- og sjetteplassen nå, sier Hedin.

Danmark tok på sin side et gigantisk skritt mot semifinalen.


Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.