- Har vært dritdårlig i to år

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Eivind Ellingsen er tilbake på landslaget og kan bli Gunnar Pettersens mann på høyrevingen i VM.

09.11.06 11:30

Sandefjords Eivind Ellingsen var et soleklart førstevalg på høyrevingen frem til han valgte å gi seg med landslagshåndball etter fadesen i EM-kvalifiseringen mot Portugal i 2003.

Onsdag kom landslagsuttaket til privatkampen mot Danmark og der var Ellingsens navn tilbake.

- Drit dårlig
Selv tror han ikke at han hadde vært med tidligere selv om han hadde sagt ja.

- Det har ikke så mye med det å gjøre. Jeg har vært drit dårlig i to år jeg, så jeg har ikke hatt noe der å gjøre uansett. Nå ble jeg tatt ut nå, så da får jeg se om jeg duger. Jeg har i hvert fall lyst til det, sier han til Nettavisen.

I årene Ellingsen har vært borte fra landslaget, har Norge deltatt i både VM og EM. De siste sesongene har vært en stor opptur for Gunnar Pettersens menn.

- Det blir vel bare sorgen igjen nå da, ler Ellingsen.

La opp i vår
Men det er bare tilfeldigheter som gjør at 30-åringen i det hele tatt spiller håndball nå. Egentlig la han opp i vår.

- Jeg sa faktisk opp kontrakten min med Sandefjord. Jeg hadde ikke tenkt å spille i år i det hele tatt, men så fikk jeg beskjed om at vi skulle få ny trener like etterpå og ting begynte å skje. Da ble det plutselig mye gøyere. Jeg fikk et løft på våren i forrige sesong og så har det fortsatt i sommer og høst, forklarer han

Sandefjord-trener Øystein Havang er svært fornøyd med å se sin elev tilbake i landslagsvarmen. Og han tror Ellingsen blir sentral for Norge i VM i Tyskland.

- Det er fortjent. Han er desidert best i Norge bakover. Helt i europaklasse der. Han har alle forutsetninger som skal til for å være en god kontringsspiller også. Han er aktiv og skaper noe selv, noe det er veldig få kanter som gjør. Det skaper bredde i angrepsspillet. Han kan bli en viktig spiller for Norge, tror jeg, sier Havang.

Også Walstad tilbake i varmen
Under EM i Sveits fungerte ikke Rune Skjærvold på Norges høyreving. Det gjorde at Pettersen valgte å bruke Jan Thomas Lauritzen som en nødløsning på kanten. Havang tror Ellingsen kan være løsningen på problemet.

- Han er i hvert fall en som kan lette det trøkket som har vært på høyrekanten, sier Sandefjord-treneren.

Også Sindre Walstad er tilbake i varmen etter å ha blitt vraket da landslaget dro til Polen i oktober.

- Det er gledelig. Jeg har alltid syntes det har vært gøy å være med på landslaget. Jeg har vært med der siden 1994, sittet på tribunen og ikke blitt tatt med i lang tid. Nå som vi har et skikkelig godt lag, så vil jeg gjerne være med, sier han.

Etter å ha storspilt mot Fyllingen er han ganske sikker på hva Pettersen vil si når han kommer på samling.

- Gunnar elsker jo dette. Etter at han vraket meg så har jeg stort sett stått bra i hver kamp. Da er det typisk at Gunnar sier at dette visste han, for nå har han gitt meg et spark i baken, ler Walstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.