*Nettavisen* Sport.

- Hun har betydd svært mye for meg

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Gro Hammerseng hyller Marit Breivik.

26.01.09 14:36

Marit Breivik (53) slutter som trener for det norske kvinnelandslaget i håndball etter 15 år i jobben.

Les mer her: Gir seg som landslagssjef

Hun avslutter på topp; Norge vant gull i både OL og EM i 2008. Totalt rasket Breivik med seg utrolige 13 medaljer som landslagstrener.

- Hun har betydd svært mye for meg. Jeg er takknemlig for alt hun har lært meg, sier kaptein Gro Hammerseng (28) til Nettavisen.

- Blir bare bedre og bedre
Hammerseng var kaptein under gulljentenes triumfferd i Beijing og har to ganger blitt kåret til EMs beste spiller. I 2007 ble hun kåret til verdens beste, da Norge tok sølv i VM i Frankrike. Hun har vært med på å vinne seks av Breiviks 13 medaljer.

- Det er rart, trist og vemodig, men helt sikkert den rette beslutningen for henne. Jeg tror at hun har tenkt nøye igjennom dette, sier Hammerseng.

Hun er ikke den eneste som roser Breivik.

- Hun blir bare bedre og bedre, er de rosende ordene Karoline Dyhre Breivang (28) serverer Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dyhre Breivang forstår at Marit Breivik nå gir seg.

- Jeg synes det er trist, men har samtidig full forståelse for at hun gir seg. Hun har vært med i gamet lenge. Men jeg hadde kanskje trodd at hun skulle holde på litt til, sier Larvik-spilleren, som legger til at Breivik har betydd «utrolig mye» for henne personlig.

- Hun har jo hele tiden hatt tro på meg og at jeg kan bidra på landslaget, selv gjennom de skadeperiodene jeg har hatt.

- Ikke bekymret
Kaptein Hammerseng er imidlertid ikke redd for at medaljesankingen nå tar slutt.

- Det er så mye godt i det norske laget at jeg absolutt ikke er bekymret for framtiden, men jeg håper virkelig også at forbundet forstår at ingenting kommer av seg selv. Marit har lagt ned ekstremt mye arbeid for å oppnå gode resultater, sammen med sitt team, påpeker Hammerseng.

- Jeg er ikke overraska over at Marit slutter. Jeg trodde faktisk hun skulle gi seg før. Men det er selvfølgelig et tap for alle. Den utviklinga hun har hatt, er helt fantastisk, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk, som ga seg på landslaget etter OL-gullet sist sommer.

Sørlie Lybekk har vært en nøkkelspiller på mange av Breiviks beste årganger, men har også opplevd å bli vraket fra mesterskap.

- Den måten Marit henta meg tilbake i laget på, var veldig god. Vi har hatt kjempegod kommunikasjon, sier Sørlie Lybekk til nettavisen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.