*Nettavisen* Sport.

- Jeg våget å drømme

Foto: Adrees Latif / REUTERS

Marerittet har blitt til en våt drøm for den norske yndlingen.

10.08.12 09:22

LONDON (Nettavisen): Gøril Snorroeggen ble i ung alder sett på som et av Norges store framtidshåp i håndball.

Trønderjenta hadde det meste. Hun kunne bidra både offensivt og defensivt, og i sine beste stunder var hun en gigant på banen.

Debuten på landslaget kom allerede i en alder av 19 år, mot Frankrike den 22. oktober 2004.

Snaue fire år senere kom nedturen. 27-åringen fikk problemer med skulderen og det skulle sette henne utenfor i lang, lang tid.

- Tungt til tider
Da Snorroeggen gjorde comeback i 2011, var det gått nesten tre år siden forrige gang hun spilte på landslaget. OL-finalen i 2008, som ble spilt 23. august, var faktisk siste gang hun hadde flagget på brystet før comebacket. Først den 29. juli 2011 var hun igjen tilbake for Norge.

Da Nettavisen snakket med Snorroeggen i forkant av VM i 2011, la hun ikke skjul på at det hadde vært en tøff tid, og sa følgende:

- Det har vært tungt til tider, ja, jeg skal ikke si noe annet. Det har vært mye knallhard jobbing for å komme tilbake i spill.

Comebacket var heldigvis vellykket og Snorroeggen fikk være med å vinne VM-gull i Brasil. En medalje som kompletterte samlingen.

Før hun ble skadet hadde hun vunnet gull to ganger i EM og én gang i OL. Da Norge vant VM hadde hun vunnet alt med landslaget.

- Utrolig artig
Den tidligere Byåsen-spilleren hadde imidlertid satt seg flere mål den tiden hun var ute, og et av dem omhandlet OL-gull nummer to.

I London har trønderjenta for alvor vist at hun er tilbake, og tatt ansvar i en periode da ikke alt har gått på skinner for håndballjentene.

Selv synes hun comebacket har vært over all forventning.

- Ja, det har vært utrolig artig for meg å komme tilbake på denne måten. Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg, sier hun til Nettavisen.

- Dette har vært målet hele veien, etter et langt skadeavbrekk. Jeg hadde håpet på et slik comeback, men det var ingen selvfølge.

- Våget å drømme
Selv om det så svært mørkt ut i den lange perioden Snorroeggen var ute, mistet hun aldri troen.

- Jeg våget å drømme om det, da jeg var ute med skade, og det å komme tilbake på landslaget var et mål hele tiden, forteller hun.

- Jeg var knallhard på det, mens jeg var ute med skade. Jeg ville tilbake på landslaget og vise meg fram igjen, sier Snorroeggen videre.

- Høyt tempo
Mot Sør-Korea var 27-åringen en av flere som virkelig viste seg fram. Norge vant kampen med komfortable sifre.

- Vi fikk en knallstart på kampen, der vi kjørte på med høyt tempo. Vi klarte heldigvis sånn brukbart å holde stand underveis også.

- Sør-Korea var kjappe og gikk på mange gjennombrudd. I andre omgang klarte vi å demme bedre opp for dem, sier hun om semifinalen.

I finalen møter Norge Montenegro og det de fleste mener er tidenes beste utespiller i håndball, Bojana Popovic.

Den kampen spilles allerede lørdag 21.30. Da kan Norge forsvare sitt OL-gull fra 2008. Sovjetunionen og Sør-Korea har tidligere vunnet tittelen to ganger på rad. Sovjet i 1976 og 1980, Korea i 1988 og 1992. Danmark har vunnet tittelen tre ganger på rad, i 1996, 2000, og 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.