- Kjipt å være TV-seer under VM

TILSKUER: Espen Lie Hansen (nummer 89) og de norske herrespillerne må se VM fra sofaen.

TILSKUER: Espen Lie Hansen (nummer 89) og de norske herrespillerne må se VM fra sofaen. Foto: Bo Amstrup (NTB scanpix)

Samtidig som de store håndballnasjonene deltar i VM, må Norge nøye seg med januarcup mot Elverum, Ungarn og Serbia.

16.01.15 09:26

For igjen er håndballgutta henvist til TV-stolen.

- Det er kjipt. Jeg hadde veldig lyst til å oppleve et VM i Qatar. Det ser ut til at det er blitt veldig spesielt etter alt de har gjort der nede med nye superhaller, sier Espen Lie Hansen til NTB.

- Men vi kan bare takke oss selv etter at vi ikke leverte i de to kampene mot Østerrike. Jeg føler selv at vi normalt er bedre enn Østerrike, men dessverre hadde vi to svake kamper mot dem. Da fortjener vi ikke å være med, men vi er på god vei mot EM i Polen neste år. Det er heldigvis ikke så lenge til.

Magdeburg-proffen mener Norge mangler stabilitet som følge av et tydelig generasjonsskifte.

- Vi kunne fort vært i Qatar, men vi hadde litt utur. Vi har et veldig ungt lag. Da presterer en gjerne i kurver. Vi prøver å heve bunnivået. Klarer vi å heve bunnivået, kan vi komme til mesterskap etter mesterskap, sier Hansen.

Vrien diskusjon

Han nærmer seg 80 A-landskamper.

- Det ser ut til at de har lagt ned mye penger i Qatar. Det hadde vært gøy å ha vært med der nede. De har vel også kjøpt seg et landslag med spillere herfra og derfra. De har fått et bra lag. Jeg tror de fort vinner noen kamper, selv om det nok blir europeiske lag i toppen når det drar seg til, sier Hansen.

- Hvorfor er håndballjentene alltid med i toppen, mens dere sliter med å ta dere til sluttspill?

- Det er vanskelig å ta den herre- og damehåndballdiskusjonen. Som jeg føler det, er det så mange gode lag i herrehåndballen. Men for all del, jentene vinner jo. Og da slipper de å kvalifisere seg. Hadde vi klart det samme, hadde det jo vært enkelt, sier bundesligaproffen.

- Men det er rett og slett for mange gode lag, for mange om beinet. Det er for få europeiske plasser, siden resten av verden skal ha med så mange nasjoner. I VM er svaret at det blir for mange om beinet. Da må du ha litt tur, mener Hansen før helgens januarcup.

Forbilde

Der har landslagssjef Christian Berge tatt med seg flere av juniorspillere som sikret VM-sluttspill for LM94-laget sist helg.

- Jeg må gå foran som et godt eksempel. Det er mange nye her. Jeg skal prøve å gi dem en ålreit første samling. De fleste er forsiktige i starten. Det handler om å prate med dem og forklare at de er gode nok. Det går kanskje litt fortere og er litt mer muskler inne i bildet, sier Hansen.

- Og hvem tok vare på deg da du kom inn på A-landslaget?

- Jeg spilte på samme plass som Kristian Kjelling, og da ble det til at jeg pratet mye med ham i starten, men alle var hyggelige da jeg kom inn. Jeg ble fort varm i trøya, men jeg forstår at man er litt forsiktig i starten, for all del, sier 25-åringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.