*Nettavisen* Sport.

- Trodde det skulle bli tøffere

Foto: AP/Scanpix

Robert Hedin var imponert av de norske unggutta, til tross for tapet mot Ungarn.

22.03.09 17:21

UNGARN – NORGE 31-30:

Norge hadde vunnet sine to første kamper i Samsung Cup i Østerrike og med seier over Ungarn i siste kamp, ville stå igjen som turneringsvinnere.

Men til tross for en god førsteomgang, klarte ikke Norge å avgjøre nok en jevn kamp.

Til pause ledet Norge med tre mål, selv om spillet ikke satt helt.

Samdahl ut
I andreomgangen var Ungarn langt mer med og spiste opp ledelsen. Et kvarter før slutt gikk de opp i ledelsen og den skulle de holde stort sett hele omgangen.

- Vi leder med tre til pause, selv om vi ikke spiller så bra. Det ble langt tyngre i andreomgang. Da satt ikke forsvarsspillet og vi ble kontret på, sier landslagssjef Robert Hedin til TV 2 etter kampen.

Mye av årsaken til det var at forsvarssjef Vegard Samdahl måtte forlate banen til pause. Da begynte det norske forsvaret å slite. Likevel klarte det norske laget å nærme seg Ungarn mot slutten av kampen.

Utligning og straffebom
Ungarerne hadde nemlig fått seg en luke på tre mål, men den hentet de norske gutta inn. Snaue to minutter før slutt vartet Ole Erevik opp med en dobbelredning og sørget for at Norge hadde en sjanse på uavgjort. Og selv med én mann mindre de siste to minuttene, skulle Norge lykkes i å få utligningen de jaget.

For Erevik gikk ut og André Jørgensen tok på seg den grønne keeperdrakta. Trekket lyktes og Jørgensen fikk bryte gjennom og sette inn utligningen.

Dessverre var de norske gutta for sene med å komme seg tilbake etter målet og Ungarn kunne bare kaste ballen i det åpne målet.

- Utligningen er en og prestasjon. Det er synd at vi får en i mot med en gang, sier Hedin om den.

Dermed måtte Norge jage ny utligning og det gjensto et snaut halvminutt. Og de skulle få en gyllen sjanse. Jørgensen fant Frank Løke på linja, som ble revet over ende. Straffekast til Norge.

Christian Spanne gjorde seg klar og hadde satt inn flere straffer allerede. Men Spannes lobb lyktes ikke og den ungarske keeper reddet skuddet.

Ungarn vant dermed med ett mål og tok turneringsseieren.

- Positivt det som har skjedd
Uten at Robert Hedin er for bekymret for det.

- Jeg trodde denne turneringen skulle bli tøffere, ettersom vi har så mange ferske fjes. Men det er positivt det som har skjedd her nede. Flere har vist at de vil ta ansvar og derfor har det vært en positiv opplevelse, forteller Heding.

Neste utfordring for det norske laget blir EM-kvalifisering til sommeren. Der skal de møte Makedonia, Island og Estland.

Da blir det også med flere spillere fra troppen som spilte i VM i januar. Hedin har derfor stor tro på at Norge skal komme seg til sluttspillet.

- Det gjelder å vinne noen hjemmekamper, så blir vi nok klare for EM, avslutter svensken.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.