*Nettavisen* Sport.

- Utlendingene ødelegger for landslaget

Danmarks landslagstrener Jan Pytlick refser de danske klubbene for å importere altfor mange utlendinger.

14.04.05 09:07

Norge er representert med opptil flere spillere i den danske ligaen. Jan Pytlick mener de mange utlendingene på sikt kan skade det danske landslaget. Nå langer han ut mot ledelsen i de danske håndballklubbene.

Mangler moral
- Spillerne er naturligvis oppdratt annerledes, men jeg ser dem ofte mangle moral når kampene tetter seg til. I tillegg vet jeg at de ikke gjør den jobben i hverdagen som man kan forlange av lønnstunge spillere, sier Pytlick i et intervju med Team Tvis Holstebro.

I tillegg til spillernes innstilling til trening og kamp, setter Pytlick spørsmålstegn ved klubbenes evne til å integrere utlendingene.

- Jeg vet ikke hvor man kan lære å håndtere grupper med fire-fem nasjonaliteter. Meg bekjent finnes det ingen trenerutdannelser som har disse problemstillingene på programmet, og jeg er sikker på at klubbene heller ikke har utdanningsmessige tiltak liggende i skuffen, sier han.

Pytlick får ingen støtte av klubbtrenerne, men landslagsspillerne er mer enig.

Gullgravere
- De utenlandske storspillerne leverer varene hver gang. Dem er det cirka 15 av i den danske ligaen. Men det er mange utenlandske semi-stjerner, som får en kanonlønn, og disse burde ha blitt erstattet av danske talenter, sier FCKs, kaptein Mette Vestergaard, til dansk TV 2.

- Jeg ser dessverre flere og flere utlendinger som er gullgravere, som ikke yter opp til den lønnssjekken de får hver måned, sier Ikast-Bordings Karen Mortensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag