Gå til sidens hovedinnhold

41 år - fortsatt blant de beste

Andrej Lavrov var veteran allerede da han tok OL-gull i 1988. Nå er han 41 år og «still going strong».

De siste 15 årene har herrehåndballen blitt dominert av Sverige og Russland. Fire mann har vært med på alt som har skjedd i disse årene, Svenskene Magnus Wislander, Staffan Olsson og Ola Lindgren og den russiske målvakten Andrej Lavrov.

Eldst
Lavrov er med sine 41 år den eldste spilleren i EM, men tross sin høye alder er han fortsatt blant verdens beste målvakter.

- Å vinne er som narkotika. Har du først prøvd det, så vil du bare gjøre det igjen, har han en gang sagt til svenske Aftonbladet.

Han er mannen svenskene elsker og hater. Hater fordi han alltid har spilt godt mot Sverige og har snytt dem for tre OL-gull. Elsket fordi han er en av håndballverdens mest sympatiske spillere, og en mann som gir alt av seg selv.

Flaggbærer

Nå skal han forsøke å redde en ny OL-billett for Russland. Vladimir Maximovs gutter kan risikere at de ikke får sjansen til å forsvare OL-gullet fra Sydney.

At Lavrov også har en høy stjerne i Russland, ble tydelig da han fikk bære flagget inn under åpningsseremonien i Sydney.

Like før nyttår ble han kåret til verdenslagets beste spiller da Det russiske håndballforbundet feiret 75 årsjubileum med en oppvisningskamp mellom verdenslaget og Russlands landslag.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus