Gå til sidens hovedinnhold

Bank svenskene fra sofaen

I kveld skal håndballgutta knuse Sverige. Vi gir deg den ultimate oppladningsguiden. Les om den nye Norge-drinken, pugg heia-sangene og send ut nabovarsel.

- Finn fram en rød genser og bli en del av den røde horde. Sett det norske flagget på bordet og si fra til naboen at det blir hopping i sofaen, sier Per Almerud i Håndballens venner på telefon fra Nabeul.

I kveld står den røde horde på tribunen med stort norgesflagg, oppvarmede stemmebånd - og ikke minst -masse positiv energi.

For første gang møter vi svenskene i en internasjonal håndballturnering, og for første gang har vi sjansen til å slå dem gule og blå. Almerud sier at det viktigste vi kan gjøre foran tv-skjermen, er å ha positive tanker.

Gjennom skjermen
- Positive tanker er det viktigste, selv om Norge skulle gjøre det dårlig i perioder. Selv har vi fått profesjonell hjelp til hvordan vi skal jobbe med motivasjonen. Jeg tror absolutt at positiv energi kan overføres gjennom skjermen, sier Almerud.

- Så holder det ikke å varme opp i 10 minutter før kampen. Minst 45 minutter. Selv skal vi varme opp i fem timer med å se de andre kampene, sier han.

Ny Norgesdrink
Art of Taste og TV 2 Nettavisen har i anledning den store unionskampen fått komponert en ny Norgesdrink for de som ønsker norsk stemning i glasset.

Bartender Jan Vardøen, innehaver av Bar Boca på Grünerløkka, tok oppdraget på strak arm og laget en coctail med rom, appelsinlikør, grenadin, sprite og druer. Coctailen «rødt hvitt og blått» har selvfølgelig fargene rødt, hvitt og blått. Her får du oppskriften.

Tips fra Kyvåg
Frode Kyvåg er en av de som skal følge kampen hjemme i stua. Han mener det ikke går an med do- og kaffepauser under matchen i kveld.

Syng med den røde horde i kveld

Under kampen:

«Heia Norge, heia Norge, o-le, o-le, o-le

Heia Norge, heia Norge, o-le, o-le, o-le

Norge (klapp klapp klapp) Norge (klapp, klapp, klapp)»

Bruker du bjeller istedenfor klapp, er det et pluss.

Ved time-out:

(Mel: sommer, sommer og sol..)

«Håndball, håndball er gøy, lalalala¿.

Håndball, håndball er gøy, lalalala¿.

Norge, Norge er best lalalala¿¿

Norge, Norge er best lalalala¿¿»

kilde: Håndballens venner

- Dette blir en spennende kamp. Det nytter ikke å miste minutter på toalettet og på kjøkkenet. Her må kaffen være laget på forhånd og man bør gå to ganger på do før kampstart, sier Kyvåg.

Selv tror han at Norge har gode muligheter til å slå svenskene i kveld. - Vi har absolutt en sjanse. Jeg har kommentert mange av kampene i gruppen, og kampene til svenskene har et høyt nivå, men de gjøre uvanlige mange tekniske feil. De er ustabile, sier Kyvåg.

- Det er ikke rart svenskene får mindreverdighetskomplekser. De er vant til å være storebror i idrett og økonomi. Dette er vanskelig å fordøye, sier han.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken