*Nettavisen* Sport.

Bøhn kjempet for livet uten dødsangst

Foto: Privat / NTB scanpix

- Jeg var nok litt ør etter tre uker i koma, men jeg føler at jeg har kontroll mentalt, sier håndballtreneren.

07.06.13 11:02

Karl Erik Bøhns beinharde måneder ser ut til å ende godt. Håndballtreneren har vunnet de første rundene etter en nådeløs duell gjennom vinteren og våren.

Nå håper 48-åringen å komme hjem i løpet av tre-fire uker. Bøhn fikk påvist en svært aggressiv form for blodkreft kort etter nyttår. Mot nesten alle odds er han fortsatt i live og optimist

– Jeg håper å reise hjem om ikke så lenge slik at jeg kan spise, hvile og trene meg opp til en beinmargstransplantasjon. Det var match mellom søsteren min og meg. Det gjør at sjansen for å lykkes er langt bedre, sier Bøhn til NTB.

Fire kurer
Torsdag kveld så han Norge – Sverige i herrelandskamp på TV fra senga på Rikshospitalet i Oslo.

Der har han ligget i nesten fire måneder. Bøhn var gjennom fire cellegiftkurer, tre uker i koma og to-tre helt livstruende faser. De pårørende ble varslet fordi vestfoldingen var så svak.

I dag er han erklært kreftfri. Bøhn veier vel 18 kilo mindre enn han gjorde i begynnelsen av januar.

– Det blir ikke badebukse på meg i sommer. Jeg ser ikke ut i måneskinn. Jeg har sleng selv i trusa, sier han og avslører at galgenhumoren og snerten i uttalelsene fortsatt er intakt.

Stopp
Bøhn hadde akkurat ført Ungarn til en overraskende EM-bronse da han følte seg syk. Det var like etter nyttår. Han orket nesten ikke å gå opp trappen på Bastøferga (Horten-Moss), 10-12 trinn ...

– Jeg har aldri hatt dødsangst og vært redd for å dø. Jeg har fått oppleve så mye i løpet av mine 48 år. Jeg var nok litt ør etter tre uker i koma, men jeg føler at jeg har kontroll mentalt. Derfor trenger jeg ingen terapi. Det holder med venner og familie.

– Jeg har fått en fantastisk behandling og oppfølging på sykehuset. Det er ingen grenser for hva de ansatte har gjort for meg. Jeg er uhyre takknemlig, sier Bøhn.

Tålmodig
I Ungarn håper spillerne å se ham snart. Men det vil ta tid før et comeback. Bøhn er kjørt i senk fysisk etter knallharde behandlingsperioder.

Derfor virker et comeback i Serbia-VM i desember som et langskudd.

I løpet av få dager når han bunnen. Så er håpet at kroppen begynner å produsere hvite blodceller på eget vis.

Bøhn får tilført blod hver dag, flere ganger i døgnet. Han er kraftig redusert og omtrent uten motstandskraft. Det betyr at han er svært utsatt for infeksjoner.

– Men jeg har ganske god matlyst, og etter at jeg ble truet med sondeforing, hadde jeg jo ikke noe valg.

Bøhn følger med og reagerer kjapt da han får høre at NTBs reporter er i Albania for å dekke fotballandslaget.

– Hils Drillo og ønsk lykke til!

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Annonsebilag