*Nettavisen* Sport.

Bøhn mot comeback i september

Foto: Aleksandar Djorovic/Scanpix

Den kreftrammede treneren på bedringens vei.

Ungarsk håndball savner sin frelser Karl Erik Bøhn. Håpet er å ha ham delvis på plass i september.

- Alle venter på ham. Vi vet han har hatt det tøft, men vi håper og tror han er tilbake i september. Bøhn vil få mye tid på seg, sier Istvan Langkauf i Ungarns håndballforbund til NTB.

- Kan ikke vente
Bøhn er på bedringens vei etter knallharde måneder med kreftbehandling. Vestfoldingen var svært syk i vinter, men mot nesten alle odds er han erklært kreftfri. Likevel har han en ganske lang vei tilbake for å komme seg i fysisk bra form.

- Forbund, ledere og spillere kan ikke vente med å få ham tilbake. Hele hans norske system har fungert. Det ga oss bronse i EM, og vi håper på det samme i VM i desember med Karl Erik sammen med oss.

Neste uke reiser landslagets hjelpetrener Beata Siti til Norge for å besøke Bøhn.

Tøft
Den planlagte treningsleiren i Vestfold i sommer er naturlig nok avlyst. Ungarn spiller kvalifiseringskamper i mai og juni, trolig med Siti som sjef.

Ungarerne hadde ikke tatt medalje i mesterskap siden 2005 før tredjeplassen i fjor. Bøhn og hans norske medhjelpere fikk mye av æren.

Den norske treneren hadde planer om å kjøre laget sitt beinhardt fysisk i sommer. Bøhn ville løfte løpskapasiteten markant for å kunne utfordre de beste i verden.

Sykdommen setter prosjektet på vent.

Årets VM-sluttspill spilles i Serbia i tidsrommet 7.-22. desember. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.