Gå til sidens hovedinnhold

Bom, bom, bom, bom

De norske spillerne skjøt seg selv ut av medaljekampen i EM.

STAVANGER (Nettavisen): KROATIA-NORGE 23-23:

Når en bare slipper inn 23 mål i en EM-kamp, skal det være få nok til at en skal vinne greit. Men de norske håndballguttene klarte ikke å omsette godt angrepsspill i tellende resultat mot Kroatia.

22 bomskudd
Gang på gang ble gode sjanser brent. Totalt ble det 22 bomskudd, hvor åtte av dem ikke en gang traff mellom stengene.

- Det er for mye. Det var det som avgjorde kampen, at vi skyter for dårlig. Vi er ikke kalde nok i hodet når vi skal avslutte, oppsummerer en skadd Frank Løke, som så kampen fra sidelinjen.

Han får støtte av Gunnar Pettersen.

- Vi bommer for mye på klare sjanser. Det er der matchen ryker. Vi spiller egentlig veldig bra, mener han.

- Bedre odds med Løke
Landslagssjefen legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt Løke på banen mot Kroatia.

- Vi hadde nok hatt bedre odds med Frank. Vi har vel ett mål fra strek, sier han kryptisk.

For forsvarssjef Jensen så var det tungt å se lagkameratene være så ineffektive i angrep som de var.

- En blir litt frustrert når vi står så godt i forsvar og har så mange muligheter, men brenner dem. Da er det tungt, innrømmer han.

- Vi bommer på mål og skyter målvakten midt i magen. Det ser ut som om vi ikke har spilt en landskamp før, fortsetter han.

- Se på danskene
Jensen mener man bare trenger å se mot våre naboer i sør for å hente inspirasjon til å bli bedre.

- Danmarks spillere har utrolig god skuddteknikk. Det er ikke mange skudd de bommer på. Vi er for dårlig på nærskuddene. Vi er ikke kalde nok, forklarer han til Nettavisen.

Marginene er ørsmå i internasjonal herrehåndball. Før torsdagens kamper kunne Norge blitt alt fra nummer ti til europamester. Verdensmester Tyskland ville med tap for Sverige endt på tiendeplass i EM. Nå vant de en jevn kamp og skal spille semifinale mot Danmark. Så jevnt er det.

- Det viser bare hvilken fantastisk idrett herrehåndball er. Alt kan skje. Det er en dramatikk uten ende, sier Steinar Ege.

- Veldig bra prestasjon
Gunnar Pettersen ser ingen grunn til å henge med hodet etter at semifinaleplassen røk. Norge står med ett tap på sine seks kamper. Det samme som samtlige semifinalelag.

- Vi gjør en veldig bra prestasjon og skal spille om femteplass. Det er for ille at vi ikke skal være i en semifinale når vi har gjort som vi har gjort. Vi må også ha tur, og det har vi ikke, sier han.

Landslagstreneren synes ikke norske håndballfans skal deppe for lenge etter at semifinaleplassen røk. Når alt kommer til alt har Norge gjort et solid mesterskap. Sitt beste noen gang.

- Trøsten er at vi har hatt et fantastisk mesterskap. Vi har skapt en fantastisk stemning og vi har ikke røket ut på grunn av noen andre enn oss selv. Vi har ikke fått noe gratis. Vi har måttet fighte for alt, oppsummerer Pettersen.

Men før mesterskapet skal oppsummeres fullstendig og arkiveres, skal Sverige bankes gule og blå på Lillehammer.

Klikk her for flere håndballnyheter
For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre