*Nettavisen* Sport.

Bredal Oftedal om EM-problemene: - Det har vært litt mye inn og ut i laget

MÅ FINNE RYTMEN: Det mener Norges kaptein Stine Bredal Oftedal. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- De kan ikke holde på sånn, mener ekspert om de mange byttene under EM-kampene.

07.12.18 17:38

NANCY (Nettavisen): Fredag kveld spiller Norge mot Ungarn i EM. Det er en kamp det norske laget må vinne for å kunne gå til semifinale.

Etter tapet for Romania onsdag har håndballjentene havnet i en vanskelig situasjon og veien videre til semifinale har blitt meget vanskelig.

Norge må vinne sine tre kamper, men er også avhengig av hjelp siden Nederland og Romania tok med seg fire poeng inn i mellomrunden.

LES OGSÅ: Kyvåg rister på hodet av bortforklaringer

Det norske laget har imidlertid slitt med å få ting til å stemme så langt under EM og tapte to av de tre kampene i det innledende gruppespillet.

Kaptein Stine Bredal Oftedal mener at noe av problemet ligger i at laget ikke har funnet de beste konstellasjonene på banen så langt.

- Går på oss som lag

Så langt i EM har det blant annet vært mange bytter i løpet av kampene og trener Thorir Hergeirsson har ikke helt funnet sin beste oppstilling.

Dette har spesielt gitt utslag i forsvar, der Norge har vært under pari.

Klikk på bildet for å forstørre.

MANGE BYTTER: Landslagssjef Thorir Hergeirsson har byttet mye på mannskapet sitt under det pågående EM i Frankrike. Her sendes Heidi Løke inn på banen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Vi føler at dette går mest på oss som lag. Vi har ikke helt funnet konstellasjonene, det går på det, sier Bredal Oftedal til Nettavisen.

- Hvor lang tid tar det før dette sitter?

- Det er det, da. Noen ganger tar det veldig kort tid, og noen ganger tar det veldig lang tid. Denne gangen har det tatt lang tid. For min egen del, skulle jeg gjerne spilt Møbelringen Cup og hatt flere treninger med laget der. Det er sånne ting som kan påvirke, sier den norske kapteinen.

- Men jeg synes i utgangspunktet at vi burde vært hakket bedre enn det vi har vist til nå. På den andre siden har mange av de andre lagene også hatt liten tid sammen og hatt skader på spillere som har falt ut. Noe av grunnen til at vi ikke har fått det helt til kan nok være at det har vært en del skader, at det har vært mye inn og ut i laget, mener kapteinen.

- Må klare oppgaven

Både Nora Mørk og Amanda Kurtovic gikk glipp av årets EM på grunn av skade, mens Thea Mørk måtte kaste inn håndkledet tidlig i mesterskapet. Kantspilleren ble erstattet av veteranen Camilla Herrem i troppen.

Heidi Løke mener de spillerne som nå er i troppen, er gode nok.

- Nå skal ikke jeg si så mye om bytter og hvem som skal spille og alt sånn, men alle de som er her, er gode spillere. De som kommer inn og er her, de må klare å løse den oppgaven de får, sier Løke til Nettavisen.

- Jeg synes det fungerte veldig bra i Møbelringen Cup. Vi fikk til ganske mye der og vi har jo ikke blitt noe dårligere siden det. Så dette handler nok om å få det til å stemme sammen, mener strekspilleren.

- For mange bytter

En som er klar i sin tale når det kommer til hvor problemet ligger for Norge i dette EM, er TV 3-ekspert Frode Kyvåg. Han mener det har vært alt for mange bytter i kampene og mener Norge framstår som uferdige.

- Det har vært mange bytter så langt i kampene. Det virker som de leter etter konstellasjoner som fungerer sammen. Det har de ikke funnet og det er grunnen til at de framstår svakt, sier han til Nettavisen.

- I første kampen startet han med Ingstad, men så virket det ikke som han var helt fornøyd, så hun ble tatt av og så ble hun sittende på benken. Det samme skjedde med Sulland. Silje Waade startet første match. Så var hun helt ute i andre og så kom hun inn igjen mot Romania, mener han.

Klikk på bildet for å forstørre.

MENER LAGET ER BRA NOK. Veteran Heidi Løke. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Kyvåg mener at det mest positive vi har sett av Norge forsvarsmessig så langt i mesterskapet, kom det siste kvarteret i møtet med Tsjekkia.

- I det siste kvarteret mot Tsjekkia hadde de Vilde Ingstad og Kari Brattset i forsvar samtidig, med Henny Reistad og Veronica Kristiansen til venstre og høyre som toere. De gjorde jobben veldig bra. Vi kan si hva vi vil om Tsjekkia, men da de var inne samtidig, fungerte det bra, sier han.

- Henny Reistad, hvorfor spiller ikke hun mer? Hun har vært glimrende i Vipers i Champions League, og det er ikke forskjell, spør Kyvåg.

- Thorir snakker ikke om det

Eksperten mener også det er et savn at flere profiler er ute.

- Norge har for meg framstått som uferdige. Og det er lov, det. Thorir ønsker ikke å snakke om skader, men vi mangler Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Skogrand. Skogrand hadde vært veldig bra å ha i den defensive delen. Nora og Amanda har en spisskompetanse offensivt. Dette vil imidlertid ikke Thorir snakke om og det er helt greit, sier han.

Fredag kveld klokken 21 er det altså duket for det første av tre skjebnemøter. Norge må slå Ungarn for å kunne avansere.

Nå handler mye om å få tilbake selvtilliten og smilet.

- Vi må vise at vi har troen på oss selv og hva vi skal gjøre. Det er viktig å få tilbake smilen og gleden etter tapet sist. Det var surt og alle er skuffet over det. Nå må vi se mot Ungarn, de skal vi ta, sier Heidi Løke.

- Må være litt mer gale

Hun får støtte av Bredal Oftedal.

- Vi må finne tilbake troen på dette. Finne en selvtillit, stå sammen og fokusere på det vi kan. Vi må jobbe med de detaljene i forberedelsene som kan utgjøre de små forskjellene, mener den norske kapteinen.

Hun etterlyser også litt mer fandenivoldskhet.

- Det er litt rart, for på oppvarmingen mot Romania kunne vi ikke vært mer klare, og da er det frustrerende å ikke få det ut på banen. Vi trenger nok å være litt mer gale i kampene som kommer, mener hun.

Kyvåg har følgende råd til det norske laget:

- Vi kan ikke holde på å bytte slik vi gjør. Se på rumenerne, de spilte 55 minutter med samme sjuer. Da blir du trygg. Vi må finne et lag, og stå på det. De som er best skikket starter vi med, og vi bytter dem ikke ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag