Breivang: - Jeg ble litt «frøken sentimental»

297 KAMPER: Karoline Dyhre Breivang blir gratulert etter at hun har spilt sin 297. landskamp for Norge. Serbia ble slått 30-18.

297 KAMPER: Karoline Dyhre Breivang blir gratulert etter at hun har spilt sin 297. landskamp for Norge. Serbia ble slått 30-18. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Karoline Dyhre Breivang ble historisk da hun søndag spilte sin 297. håndballandskamp for Norge.

På dagen 14 år etter hun spilte sin første landskamp, skrev Breivang norsk håndballhistorie søndag. Da spilte hun nemlig med flagget på brystet for 297. gang i karrieren og gikk forbi Susann Goksør Bjerkrheim på toppen av adelskalenderen.

Jubilanten selv har ikke tenkt så mye på rekorden inn mot oppgjøret, men innrømmer at det var rørende å bli hyllet av et utsolgt Oslo Spektrum før kampstart mot Serbia.

- Jeg ble litt «frøken sentimental» da jeg ble ropt opp før kampstart, det skal jeg innrømme. Men det gikk ikke utover spillet. Det var der og da, og så ble det glemt, sa 34-åringen etter kampen.

Hun spilte passende nok i drakt nummer 297 for anledningen, men avviser at hun blir å se i drakt nummer 298 når EM kastes i gang om en uke.

- De har spøkt litt med at jeg skal begynne å spille med ny drakt for hver kamp framover, men det blir nok tilbake til nummer 8, gliste Breivang.

Hun startet ikke oppgjøret mot Serbia, men fikk etter hvert en del spilletid i EM-generalprøven. Norge var overlegne i Oslo Spektrum og vant til slutt 30-18. Nora Mørk ble lagets toppscorer med sju mål, mens jubilant Breivang måtte gå i garderoben uten scoring. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag