Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark utslått etter stortap - Russland til semifinale

OVERKJØRING: Darja Dmitrijeva og Russland valset over Trine Østergaards Danmark i det som var den siste sjansen danskene hadde til å melde seg på i EMs medaljekamp.
OVERKJØRING: Darja Dmitrijeva og Russland valset over Trine Østergaards Danmark i det som var den siste sjansen danskene hadde til å melde seg på i EMs medaljekamp. Foto: Loic Venance (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Storspillende Russland er derimot klar for semifinale.

Russland lekte seg til 32-21 over Danmark, og er som første lag klar for semifinalen i håndball-EM.

Russerne har aldri vært EM-spesialister. Men kanskje bryter Norges mangeårige hovedkonkurrent en barriere i 2018. Laget står med full poengpott i mellomspillets gruppe 1, etter å ha slått vertsnasjon Frankrike, Montenegro, Serbia og Danmark.

Tapet for utslåtte Slovenia i EMs innledende grupper hadde ingen betydning. Det får heller ikke det siste oppgjøret i mellomspillet mot Sverige.

Ingen EM-gull

Russland har faktisk aldri vunnet et EM i håndball for kvinner, selv om det er blitt hele fire VM-gull og en OL-triumf bare siden årtusenskiftet.

Les mer: Hevder NFF vil skifte ut idrettspresidenten

Mot Danmark ledet de russiske jentene 14-9 til pause. I den andre omgangen var toppscorer Anna Vjakhireva og lagvenninnene minst like overlegne.

HOLDER KURSEN: Russland og trener Jevgenij Trefilov er på god vei mot en EM-opptur, etter ti år uten medaljer i tilsvarende turnering.

Det danske nederlaget betyr at de ikke lenger har muligheten til å nå semifinalen i mesterskapet i Frankrike. Mandag var de totalt sjanseløse, og det var klasseforskjell på lagene.

Storspill av flere

Russlands keeper Anna Sedojkina hadde en redningsprosent på 41 og ble kåret til kampens beste spiller. Den prisen kunne like gjerne ha blitt tildelt Vjakhireva. Hun skjøt ni skudd, scoret på alle og ble kampens toppscorer.

Trener Jevgenij Trefilovs russiske jenter vinner mellomspillsgruppa i Nantes, uansett resultat mot Sverige. Dermed venter laget som ender på andreplassen i Norges gruppe som motstander i semifinalene.

Nettopp den andreplassen er trolig det beste de norske håndballjentene kan håpe på etter tapene for Tyskland og Romania.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!