*Nettavisen* Sport.

Derfor må Keeper-Katrine være en egoist

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kan ikke være «læremester» for keeperkollegaen under EM.

05.12.12 14:06

BEOGRAD (Nettavisen): Hun har blitt omtalt som Norges viktigste spiller under EM, Katrine Lunde Haraldsen, og allerede i åpningskampen mot Serbia viste sisteskansen hvor verdifull hun er.

Da Norge holdt på å rote det til, sto hun glimrende bakover og tok det som kom. Veteranen skal ha en god del av æren for at Norge fikk med seg to viktige poeng fra en tøff og jevn åpningskamp. Under OL ble Lunde Haraldsen satt noe i skyggen av Kari Aalvik Grimsbø, og sørlandsjenta ga klar beskjed om at hun ønsket mer spilletid. Denne gangen er det ungjenta Silje Solberg som er makker.

- Føler ikke press
Ekspertene har hintet om at det å ha en så urutinert annenmålvakt vil øke presset på Lunde Haraldsen, men Györ-proffen blir ikke lett preget av alvoret.

32-åringen følte seg både avslappet og fornøyd da hun snakket med Nettavisen onsdag. Hun kjenner ikke ekstra press.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Egentlig ikke. Jeg går alltid til kamp og mesterskap med den innstillingen at jeg skal prestere maks uansett. Det er ikke annerledes nå. Jeg må gjøre alt jeg kan som keeper, sier hun til Nettavisen.

- Og er ikke det godt nok, så må noen andre ta ansvar, legger keeperveteranen til.

Trigget av nedtur
Lunde Haraldsen innrømmer at nedturen i OL har vært med å trigge henne fram mot EM i Serbia.

- Jeg har vært med lenge, og da varierer motivasjonen. Noen ganger trenger man en liten nedtur for å få en opptur senere. Det får motivasjonen opp igjen, forteller hun.

I perioden mellom lekene i London og mesterskapet i Beograd har keeperen vært godt fokusert.

- Jeg har blitt flinkere til å fokusere på det jeg skal og holde fokuset oppe. Jeg har blant annet vist i et par viktige kamper for klubblaget at jeg er i form. Det er deilig før et mesterskap, sier hun.

Ingen «lærer»
Selv om Silje Solberg nok ikke kommer til å få all verdens spilletid under EM, slipper ikke Lunde Haraldsen opp gassen for det. Hun vet at det er viktig å fokusere på seg og sitt gjennom EM.

- I et mesterskap er jeg ingen «lærer» for henne. Vi står på lik linje og jobber mer selvstendig enn under andre landslagssamlinger. Man må være litt egoistisk i slike situasjoner, sier keeperen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

32-åringen er likevel ikke i tvil om at keeperkollegaen vil ha stor nytte av dette mesterskapet. Selv måtte Lunde Haraldsen stå bak folk som Cecilie Leganger og Heidi Tjugum, da hun selv var fersk.

- Ingen grenser
- Det er kjempeviktig å være med i et mesterskap. Hun får sjansen til å lære, spille og prestere. Hun kommer til å få spilletid i EM, og da må hun levere. Det blir en ny opplevelse der hun må ta ansvar, hun også.

- Hvor god tror du Silje kan bli?

- Hun kan bli fantastisk god. Hun har alt du trenger for å bli en god keeper. Hun har høyden, god rekkevidde og er god på strek. Det er ingen grenser for hvor god hun kan bli, mener 32-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.