RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse EM-bildene vekker reaksjoner: - Å herregud!


FILMINGEN VEKKER REAKSJONER: Slik valgte produsenten av EM-sendingene å flime den norske timeouten mot Tsjekkia.
FILMINGEN VEKKER REAKSJONER: Slik valgte produsenten av EM-sendingene å flime den norske timeouten mot Tsjekkia. Foto: Skjermdump (Viaplay)
Nå varsler den norske rettighetshaveren at de vil ha slutt på slik filming under håndball-EM, ifølge NRK.

Måten den franske produsenten har valgt å filme timeoutene under håndball-EM på, skaper reaksjoner, melder NRK tirsdag kveld.

Flere i den norske EM-troppen mener vinkelen på bildene er uheldig.

- Å herregud

I flere sekunder ble det ifølge NRK filmet nedenfra og opp, inn i ringen hvor det norske laget snakket sammen under en timeout mot Tsjekkia.

Flere spillere synes det er unødvendig at slike bilder skal havne på skjermen, selv om noen av dem også velger å le litt av det hele.

- Å herregud. Det må jeg si er veldig dårlig filming, sier Veronica Kristiansen til NRK om filmingen.

- Film lenger opp og ha fokus på det som skjer i ringen og på banen. Det er jo viktig både for oss og de som ser på at de får gode bilder og god underholdning, poengterer Kristiansen videre.

Bildene går ut til flere millioner TV-tittere og havnet også hos de norske rettighetshaverne, Nordic Entertainment Group (NENT).

Overfor NRK gjør de det nå klart at de ikke aksepterer denne type bilder under sendingen og at de har gitt klar beskjed til produsenten.

Har gitt beskjed

De har lagt merke til bildene og liker det dårlig.

- Dette er ikke bilder vi har ansvaret for. Vi har kun vårt eget studio på arenaen. EHF og selskapet Infront har ansvaret for produksjonen. Vi har tatt kontakt med dem og sagt at dette ikke er akseptabelt, for vi reagerte på dette under sendingen, sier redaktør for EM-sendingene, Andreas Toft i NENT til NRK om saken.

Det er Det europeiske håndballforbundet (EHF) og produksjonsselskapet Infront som har ansvar for produksjonen og de bekrefter til NRK at NENT har tatt kontakt angående dette.

EHF svarer at noe av grunnen til at de filmer på denne måte, er at spillerne klynger seg sammen under timeoutene og at det derfor er vanskelig for kameramannen å komme tett nok på.

Møter Romania

Norge står med én seier og et tap så langt under EM i Frankrike. Norge åpnet med å tape for Tyskland, før det ble seier mot Tsjekkia.

Onsdag kveld møtes Norge og Romania til siste kamp i det innledende gruppespillet. Norge må vinne den kampen for å ha en mulighet til å vinne sin gruppe og gå inn i mellomspillet med flest mulig poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere