Gå til sidens hovedinnhold

Disse må vi slå for å nå VM

Norge møter Ungarn i siste hinder før VM i håndball. Dette er spillerne Norge må slå for å komme til Tunisia.

Gunnar Pettersen ville verken smile eller gråte etter at Norge trakk Ungarn i play off til VM i Tunisia om et år.

- Ungarn er et jevnt lag som ikke så ofte tar medalje, men alltdi er blant de fem-sju beste, sa Pettersen til TV 2.

Ungarn har de siste årene "krydret" laget sitt med et par spenstige og skuddsterke kubanere. Både Carlos Perez og Ivo Diaz har fått sentrale roller etter at de fikk sitt ungarske pass.

Her er en liten oversikt over hvilke spillere Norge må se opp for.

Carlos Perez: En av Ungarns kubanere. Ble toppscorer i VM i fjor. Hele 64 ganger banket den storvokste venstrebacken ballen i nettet. Ble skadet rett før jul og ble spart i EM for å være i form til sommerens OL. Spiller i Fotex Veszprem.

Laszlo Nagy: Høyreback på hele 208 cm. Spiller sammen med Glenn Solberg og Frode Hagen i Barcelona og er regnet som Ungarns store spiller. Scoret 21 mål under EM selv om han slet med skade store deler av mesterskapet.

Istvan Pasztor: Veteran på venstrekanten som alltid scorer mange mål. Har scoret 761 mål på 195 landskamper, og er den i Ungarns lag som har scoret flest mål. Spiller i Fotex Veszprem.

Ivo Diaz: Den andre kubaneren på Ungarns lag. Overtok plassen som ble ledig da Perez måtte melde forfall og ble magyarenes toppscorer i EM med 27 mål. Spiller sammen med Perez i storklubben Fotex Veszprem.

Nandor Fazekas: Har overtatt som Ungarns klare førstevalg mellom stengene etter Janos Szatmari. Stødig målvakt som kan bli tøff å overliste for de norske skytterne. Spiller i Fotex Veszprem.

Janos Szatmari: Veteran på snart 35 år. Er veldig liten til å være toppmålvakt, bare 185 cm høy. Kompenserer for den manglende høyden med veldig god spilleforståelse. Presser Fazekas om plassen. Har spilt 284 landskamper. Spiller for Tatabanya-Carbonex.

Balazs Kertesz: Rutinert høyrekant som vet hvor målet står. Rundet nylig 34 år, men har fortsatt stor fart i beina. Scoret 16 ganger under EM. Spiller for Dunaferr.

Daniel Buday: Playmaker fra den nye ungarske generasjonen. Imponerte i midten under EM. I tillegg til å regissere spillet, scoret han 24 mål og var nestmestscorende for magyarene i mesterskapet. Spiller for Fotex Veszprem.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre