Gå til sidens hovedinnhold

Drar du kjensel på disse damene?

Det er i så fall ikke så rart.

HTML EMBED

SOGNSVANN (Nettavisen): Nora Mørk, Linn Kristin Riegelhuth Koren, Heidi Løke og Silje Solberg er alle spillere som har vært mye på landslaget den siste tiden.

Thea Mørk, Betina Riegelhuth, Lise Løke og Sanna Solberg har ikke vært like godt innpakket i landslagsvarmen den siste tiden.

Før treningskampen mot Sør-Korea har imidlertid «søsterklubben» fått innpass hos Thorir Hergeirsson og skal nå få vise seg fram.

Det at såpass mange spillere i troppen er søstre til andre profilerte spillere, vakte selvsagt oppsikt hos pressen da håndballjentene stilte til pressekonferanse mandag.

Like og ulike
Nettavisen kastet seg også over denne søsterklubben, og spurte dem hvilke likheter og ulikheter de hadde med sine respektive familiemedlemmer.

Thea Mørk, som altså er tvillingsøsteren til Nora Mørk, mener de to oslojentene både er like og ulike utenom håndballbanen.

- Vi er nok litt forskjellig. Nora er litt tøffere og mer frampå enn det jeg er. Jo, vi er forskjellige, men likevel like. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, sier hun til Nettavisen.

Før hun legger til:

- Vi er nok mest forskjellige.

Sanna og Silje Solberg, også tvillinger, har begge bra fartstid fra landslaget tidligere, og er selvfølgelig ulike siden den ene spiller ute og den andre i mål. Utenfor banen er de mer like.

- En familie
Det mener i hvert fall utespiller Sanna.

- Vi er ganske like, både av utseende og personligheten. Vi er jo tvillinger, og liker mye av det samme. Vi har like interesser og mange av de samme vennene, sier hun til Nettavisen.

- Hvordan er det å være en del av denne «søsterklubben»?

Se Thorir Hergeirsson snakke om «Søsterklubben»:

HTML EMBED

- Det blir nesten som en familie og skaper god stemning i laget. Det gjør nok at vi alle føler oss tryggere både sosialt og på banen. Det er veldig positivt, sier Solberg.

- Men hva er greia med håndball og tvillinger, egentlig?

- Det er nok slik at vi henter mye inspirasjon fra hverandre, pusher hverandre og blir bedre slik. Det er kanskje derfor det er så mange søsken på landslaget? spør Solberg seg.

Lise og Betina
Lise Løke, som til daglig spiller i Storhamar, er ikke tvilling med sin søster, men mener likevel hun er svært lik søsteren Heidi Løke, en av verdens beste håndballspillere.

- Ja, vi er nok veldig like, det tror jeg mange vil si seg enig i. Vi liker å tulle og le begge to, sier lillesøster Løke til Nettavisen.

Begge de to søstrene spiller på strek, og er slik sett ganske like der også.

- Det er en del likheter. Begge er kontringssterke og begge tar imot med én hånd. Heidi er vel litt hvassere i vendinger. Der er hun rå. I forsvar er vi nok på samme nivå, sier Løke.

I Storhamar finner vi også en annen søster, nemlig Betina Riegelhuth, hun er selvfølgelig søsteren til Linn Kristin Riegelhuth Koren.

- Vi er veldig like utenfor banen. Vi er gode venner og har en del av de samme interessene. Vi er fra samme familie, ja, sier hun til Nettavisen.

- Like i hodet
På banen er det litt flere ulikheter.

- Hun er keivhendt og jeg er høyrehendt. Hun spiller mer offensivt, mens jeg står mer bak, sier Riegelhuth.

- Men vi har samme vinnerinstinkt, treningsvilje og motivasjon. Oppi hodet er vi ganske like, men på banen spiller vi ganske forskjellig, avslutter Riegelhuth.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken