Drømmemotstand for Randi

DEBRECEN (TV 2 Nettavisen): Mens de fleste av de norske jentene gruer seg til å møte offensivt forsvar, er det en som elsker å spille mot det. Nemlig Randi Gustad.

11.12.04 09:54

Norge har aldri mestret skikkelig å spille mot offensive forsvarsvarianter. Spillerne blir paralysert og angrepsspillet går stort sett i stå når motstanderne møter langt ute på egen banehalvdel.

Offensivt forsvar venter

I kveldens kamp mot Spania er det nettopp dette som venter Gro Hammerseng & co. Ingen mestrer det å spille offensivt bedre enn de spanske jentene.

Men det er en av de norske spillerne som stortrives når motstanderne forlater egen seksmeter. Nordstrands Randi Gustad ble sittende på benken i samtlige 60 minutter mot Ukraina, men mot Spania håper hun på drømmesjansen.

- Jeg elsker å spille mot slike typer forsvar. Jeg har vært med på laget når vi har møtt Spania de siste fire gangene, tre ganger i mars og en gang nå før EM, så jeg håper i hvert fall jeg får spilletid, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Får spilletid

Og landslagssjef Marit Breivik innrømmer at Nordstrand-spilleren er i planene hennes foran den andre kampen i gruppespillet.

- Randi spilte veldig bra mot Spania i de kampene vi har spilt mot dem og hun er bevegelig i rom, men samtidig så er både Isabel og Elisabeth sterk i dueller med en forsvarsspiller i ryggen, og det blir det jo og ofte. Vi håper vi skal få satt linjespillet i morgen, forklarer hun.

At de fremmøtte i Fönix Csarnok får stifte bekjentskap med Gustad, er Breivik ganske sikker på.

- Det får vi helt sikkert. Hun er god til å stikke i rom og er ikke så lett å få tak på når hun først har fått ballen.

Drømmer om gull

Breivik og hennes assistent Thorir Hergeirsson leker også med tanken på å la spanierne få smake sin egen medisin. Det er slettes ikke umulig at Norge også tar frem en offensiv forsvarsvariant.

- Det starter vi nok ikke med, for de har ikke så tungt skyts bak på banen. Så det er om å gjøre å se hva vi får tak på i 6-0, samtidig så har de ikke så mange spillere og så bred stall som vi har, så det er godt mulig at det går an å stresse dem med utgruppert forsvar etter hvert

Dersom det blir aktuelt med offensivt forsvar, blir Gustad sentral.

- Jeg vet jo at dersom vi kommer til å spille offensivt i forsvar, så er jeg ganske trygg på at jeg da er et alternativ, sier hun.

De norske jentene har målsetting om medalje, men Gustad ser ikke hvorfor det er så galt å snakke om gullmedaljer.

- Man må ha en illusjon om det, en drøm om det. Og det har vi jo, selvfølgelig. Gull er jo medalje det også, smiler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.