*Nettavisen* Sport.

Drømmer om gull

Foto: vatne.playernet.no

I helgen er det serieåpning i den spanske toppserien, med seks nordmenn på lønningslisten i det som mange mener er verdens tøffeste håndballiga. Tre av dem drømmer om gullet.

17.09.04 13:49

De lærde strides om hva som er den sterkeste ligaen av den spanske toppserien og den tyske Bundesliga.

Her finner du info om de spanske klubbene

Den norske spaniaproffen Stian Vatne synes det er vanskelig å sammenligne de to ligaene.

- Jeg tror totalt sett at det er flere gode lag i Spania. Når en ser på europacupene, så er alltid de spanske lagene med i finalene. Den tyske ligaen er nok tøffere fysisk. Før jeg dro til Spania hadde jeg sikkert sagt at Bundesliga var den tøffeste, men det er veldig vanskelig å si. Det er nok veldig jevnt, sier han til TV 2 Nettavisen.

Vil ha en tittel
Vatne er en av tre nordmenn i toppklubben Ademar Leon, som tar sikte på å heve seg fra forrige sesongs fjerdeplass.

- Målsettingen vår er helt klart å være med i toppen. Å komme seg blant de tre beste som får plass i Champions League og gjerne vinne en tittel også. Ligaen er jo det største, men vi har muligheten i europacupen og i de to nasjonale cupene også. Klubben har gått to år uten en tittel, så vi er ganske sulten, forteller han.

Men Ademar Leon er ikke den største favoritten til tittelen denne sesongen.

- Vi er nok en liten outsider i forhold til de tre største. Ciudad Real, Barcelona og Portland San Antonio er nok favoritter. Vi har ikke noe press på oss og er veldig optimistisk. Det ser bra ut, sier Vatne, som holder Ciudad Real som den største favoritten til seriegullet.

- Barcelona er gode, men jeg vil si at Ciudad Real er favoritter. Det er veldig jevnt her nede. Hadde vi vunnet siste kamp forrige sesong, så ville vi fått andre- i stedet for fjerdeplassen, sier han.

Kjelling stjerne i Spania
Vatne går glipp av helgens serieåpning mot Teucro. Han fikk alle bånd i ankelen avrevet etter en overtråkk under trening, men både Kristian Kjelling og Ole Erevik er på plass.

Den tidligere Viking-spilleren har mange godord om sine to lagkamerater.

- Kristian Kjelling er en stjerne i ligaen her nede. Han er kanskje den mest spektakulere spilleren som er i Spania. Han gjør ting som få andre gjør, skryter Vatne.

- Ole Erevik har gjort det bra i sommer. Det er ikke avgjort hvem som blir første- og andremålvakt. Jeg tror de kommer til å dele mye på det. Han vil nok få mye spilletid. Ademar er en klubb som er kjent for å utvikle unge spillere, så sånn sett tror jeg han har kommet til rett sted, mener han.

Det er ytterligere tre nordmenn som gjør seg klar til seriestart i Spania. Marius Riise i Altea, André Jørgensen i Bidasoa og Eivind Nygård i Torrevieja. Av disse tror Vatne at Riises klubb vil være den sterkeste utfordreren til en plass i toppen.

- Det er et sterkt lag som ligger litt bak de fire første, med Marius som fast inventar på vingen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.