*Nettavisen* Sport.

Drøyer med Strand-avgjørelse

Landslagssjef Gunnar Pettersen venter til det siste med å ta avgjørelsen på om Kjetil Strand er med i EM eller ikke.

25.01.06 21:07

BERN (TV 2 Nettavisen): Onsdag ettermiddag trente Kjetil Strand håndball for første gang siden han ble skadet i kneet på trening før Umbro Cup.

Selv syntes siddisen at økten gikk greit og er optimist med tanke på EM-spill.

- Det gikk veldig greit, synes jeg. Det er visse ting som gir smerter som jeg kjenner. Men alt i alt veldig positivt, sier han til TV 2 Nettavisen.

Legen optimist
Strand ønsker selv å spille mot Russland i morgen kveld, men innser at det er andre som tar den avgjørelsen.

- Slik jeg kjenner det, så føles det veldig greit. Men det er ikke jeg som avgjør det. Lege og fysioterapeut får ta den avgjørelsen, sier han.

Lege Thomas Torgalsen deler Strands optimisme etter å ha sett bakspilleren komme helskinnet gjennom 60 minutter i Wankdorfhalle.

- Situasjonen nå synes jeg så veldig bra ut. Han kjente ikke noe mer smerte og jeg kunne ikke se at det var noe mer hevelse i kneet etter treningen, forklarer han.

Men han vil ikke friskmelde Strand før kneet har fått hvile noen timer.

- Den avgjørelsen tar vi ikke før vi er nødt. Det er viktig å se reaksjonen noen timer etterpå også, sier Torgalsen.

Kan vente med en mann
Onsdag kveld er det teknisk møte hvor landslagssjef Gunnar Pettersen må melde inn 15 av de 16 spillerne som skal representere Norge i gruppespillet i EM. Det siste navnet kan han vente med til en time før kampstart torsdag.

- Kjetil Strand nytter det ikke å si noe om før det har gått noen timer og vi får sett om hevelsen kommer tilbake. Gjør den det, så er han ferdig. Hvis ikke må jeg vurdere om jeg tar den sjansen på å ta ham med, forklarer landslagssjefen.

Pettersen skulle veldig gjerne hatt Strand med i EM, men innser at treningsgrunnlaget til Bjerringbro-spilleren kan være i tynneste laget.

- Han er en enkel spiller å lede og han lager de lette målene. Men han blir tatt ut på veldig tynt grunnlag. Det er ganske lenge siden han har spilt på høyt nivå. Han var god før han ble skadet på samlingen, men det er lenge siden han har vært det i kamp, sier Pettersen.

Hevelsen har ikke gått opp i løpet av kvelden. Den endelige avgjørelsen blir tatt torsdag klokken 11.00.

Dersom Strand blir friskmeldt, er det trolig Jarle Rykkje som mister plassen i troppen.

Torsdag åpner Norge mot Russland i EM. Kampen kan du se direkte på TV 2 klokken 19.10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.