Endelig vant Bjørnar

Bjørnar tok sin første seier og klatret bort fra bunnen av tabellen.

BYÅSEN - TERTNES 37-27
Tertnes spilte store deler av kampen med offensive forsvarsformasjoner uten at dette lykkes. Angrepsspillet til Byåsen ble preget av dette, men laget har mange spillere som ikke har noe problem med å takle at motspillerne ligger langt ute i forsvar. Denne kampen avgjorde Byåsen tidlig i første omgang, og laget viste i perioder hurtig og underholdende håndball. Tertnes spilte ikke noen dårlig kamp, men hadde problemer med å følge med i tempoet. Selv om spillet var hurtig til begge lag, så var forsvarsspillet til begge lag uten ufine taklinger. Ingen utvisninger er sjelden på dette nivået. Mange av Byåsens spillere har vært med landslaget til Paris sist uke, og en kunne ikke se på laget at manglende samspill i det siste og spenningen ved EM-uttaket hadde påvirket dem. Vigdis Hårsaker ville bevise at EM-uttaket var feil, og de andre uttatte gjennomførte en fin kamp. Flest mål hos Byåsen hadde Tonje Nøstvold og Vigdis Hårsaker med ni hver. Hos Tertnes satte Henriette Sognnæs sju.

BJØRNAR - FJELLHAMMER 32-28
Bjørnar stakk av med begge poengene i dette bunnoppgjøret og har dermed kommet seg opp fra bunnen og overlatt den plassen til nettopp Fjellhammer. Foran 317 tilskuere i Bjørnarhallen førte hjemmelaget hele veien, men hadde følge av Fjellhammer nesten til slutt. Gjestene fikk blant annet god uttelling på sine sjumetere, ekspedert ved deres beste, Hege Kvalnes. Men i motsatt ende var det ingen som greide å stoppe Sara Andersson, som nylig ble tatt ut i den svenske landslagstroppen. Eliteserien nest mestscorende satte personlig rekord med 14 mål og beviste at uttaket ikke var tilfeldig. I tillegg gjorde Bjørnars kantspillere Guro Horten og Ingrid Kuiper et strålende stykke arbeid og stod for til sammen 13 mål. Jubelen var stor både blant Bjørnar-spillerne og deres publikum da sesongens to første poeng var sikret, mens Fjellhammer måtte erkjenne at de nå ligger aller sist på tabellen.

STABÆK - SELBU 36-24
Etter en rufsete start for hjemmelaget, startet først stabækmaskineriet sakte, men sikkert å male Selbu i senk. Til pause stod det 15-11 til hjemmelaget. Da lagene entret parketten i 2 omgang virket luften å ha godt ut av Selbu-ballongen . I løpet av ti minutter scoret hjemmelaget hele ti mål. Derfra og inn ble det en ren transportetappe for Stabæk som til slutt vant komfortabelt 36-24. Kampen store profil ble nok en gang Linn Jørum Sulland med 11 mål. Toppscorer for Selbu ble 16 år gamle Marta Tomac med 9 mål.

LARVIK - LEVANGER 39-19
Levanger hang med Larvik i åtte minutter i Bergslihallen. Hjemmelaget sa takk for seg og gikk fra 3-3 til 15-5 i løpet av det neste kvarteret. Kampen var med det avgjort og de siste førti minuttene ble en ren triumfferd for Larvik. Levanger slet med å lukke opp hjemmelagets solide forsvar og når de lyktes med det, stod som oftest en god Lene Rantala i veien. Larvik spilte med høy konsentrasjon hele kampen og vartet opp med mange gode kombinasjoner som hjemmepublikummet, i et antall av 560, satte stor pris på. Eliteseriens toppscorer Linn-Kristin Riegelhuth nøyde seg med ca. 40 sekunders spilletid i kveld. Det var den tiden det tok å sette seks sjumetere i kassa bak Levangers målvakter. I hennes fravær på banen spilte Ida Bjørndalen en meget god kamp, og hun ble fortjent kåret til banens beste. Hun ble for øvrig også kampens toppscorer med 8 mål. Idas formkurve har pekt oppover de siste ukene og hun blir nok en seriøs kandidat til fremtidige landslagstropper. EM-uttatte Karoline Dyhre Breivang ga også et godt bidrag til storseieren med sine fem scoringer og oppofrende spill. Berit Hynne var kveldens butikksjef hos Levanger. Hun forsøkte hele tiden å være konstruktiv og måtte dra mye av lasset for Levanger på en kveld hvor den normalt solide skytteren Siri Seglem hadde det tungt. I perioder viser også Nina B. Arnfinnsdottir bra spill inne på linja og hun endte opp som sitt lags toppscorer med 5 mål.

NORDSTRAND - VÅG 29-26
Nordstrands poengkollega Våg kom best i gang og ledet 2-0 etter tre minutter, men Marinko Kurtovic hadde jobbet godt med laget sitt og Nordstrand kunne etter noen minutter by på god fart og presisjon. Nordstrand tettet forsvaret og stengte Våg helt ute i 15 minutter. Vibeke Nordli måtte ut med en strekk i ryggen på 0-2 og ble erstattet av 17-årige Alma Hasanic, som reddet 6 av de neste 7 skuddene. Raske kontringer, gjennombrudd og grunnskudd førte Nordstrand opp i en 10-3 ledelse. Anne Kjersti Suvdal rakk å vise hvorfor hun er tatt ut i EM-troppen med kontringer, mottak og skudd ikke Våg kunne stoppe. Sara Trier Jacobsen viste også fram det effektive skuddet sitt. Etter dette kom Våg med i kampen igjen samtidig som hjemmelaget var for ukritiske i sine avslutninger i angrep. Våg reduserte seg opp til 10-14 til pause. I 2. omgang fortsatte Nordstrand å ha initiativet i kampen og var oppe i 19-12 i løpet av de første åtte minuttene. Anført av en meget finte- og skuddsterk Therese Helgesson kom Våg derimot tilbake og fikk kampen helt opp i vippeposisjon på stillingen 23-22 med nesten ti minutter igjen å spille. Marinko Kurtovic hadde sendt innpå sin utvalgte joker Kristin Egeland og da hun ble varm i trøya, bød hun på tre avgjørende mål og en målgivende pasning for hjemmelaget, som kunne innkassere to viktige poeng i jakten på plass i toppen av tabellen.

GJERPEN - BÆKKELAGET 27-19
Gjerpen slo Bækkelaget og er nummer tre på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.