Gå til sidens hovedinnhold

- Er det fordi vi har spilt så jævlig bra?

Gunnar Pettersen kunne ikke gjøre annet enn å le da ti av hans menn ble kalt ut til dopingtest etter storseieren mot Portugal.

TRONDHEIM SPEKTRUM (Nettavisen): NORGE - PORTUGAL 33-20: Det skal være usagt om dopingjegerne er spesielt godt oppdatert på Norges herjinger mot Polen, Danmark og nå sist, Portugal, under oppkjøringen til EM på hjemmebane.

Men det er fristende å la mistanken bli hengende i luften, etter fredagens storaksjon mot det norske laget.

- Jeg fleipet med dem. Vanligvis er det tre spillere som blir valgt ut: - Er det fordi vi har spilt så jævlig bra i det siste at de kaller inn ti stykker!?, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til Nettavisen.

Så blir han mer alvorlig:

- Men jeg er for at de tester. Det svineriet der (doping): Test! Jeg ønsker flere tester velkomne, og det har jeg sagt ifra om.

Slapp unna testen
Dersom dopingjegerne hadde fullt kampen nøye, burde kanskje åttemålsscorer Steffen Stegavik blitt prikket på ryggen.

- Nei, jeg slapp unna det, gitt. Jeg er vel ikke profilert nok, gliser Stegavik.

(Saken fortsetter under bildet)

24-åringen hang godt med i forsvar i nesten hele førsteomgang, og fintet seg forbi det meste av portugisere i andreomgangen. Da fikk han kun boltre seg i angrep.

Det tidligere Heimdal-spilleren (nå i Elverum) var strålende fornøyd med oppvisningen på «hjemmebane» i Trondheim Spektrum.

- Jeg sto bra i forsvar helt til det var igjen fem minutter av førsteomgangen. Da var jeg dødssliten og klarte nesten ikke å stå på beina. I andre omgang fikk jeg hvile meg og kun spille angrep. Så dette var morsomt, sier han til Nettavisen.

- Bør komme seg ut
Selv om søndagens EM-tropp mest sannsynlig ikke inneholder bakspillerens navn, kan han fort bli en av Gunnar Pettersens mest betrodde menn i fremtiden.

- Jeg har hatt han med noen år allerede, selv om han vel kanskje ikke var god nok de første gangene. Jeg har hatt tro på ham og har gitt ham nye oppgaver hele tiden. Nå spiller han jo en hel omgang bak og klarer seg så det hyggelig å se på, sier Pettersen som tror et utenlandseventyr vil gjøre godt for Elverum-spilleren.

- Han må komme seg ut og få bryne seg mot noe nytt.

Råd underveis
Trønderen tar svært gjerne imot råd fra landslagstreneren, og berømmer ham for veiledningen underveis i oppgjøret.

- Gunnar er så flink til å gi tips og råd underveis. Jeg fikk beskjed på benken om avtalene, om jeg skulle skyte eller ikke.

- Hvordan var det å spille forsvar med Børge & Co.?

- Børge er helt glimrende. Han er så flink til å forklare og å hjelpe deg under kampen. Johnny hjelper han og, så det er egentlig bare å stå der. Men gjør du feil får du f... meg høre det også, gliser toppscoreren.

Litt stresset
Sjefen selv ser helst at Stegavik blir enda tøffere i trynet, og tar flere valg på egen hånd.

- Det er viktig når man står mellom han som har flest kamper i landet (Jan Thomas Lauritzen), André Jørgensen med hundrevis av kamper og Johnny (Jensen) eller (Frank) Løke – at jeg kommer med innspill og hjelper ham litt. Det er lett å bli litt stresset og snever utpå der, mener «GP».

- Men dette mesterskapet kommer uansett for tidlig for Steffen?

- Ja, men antakelig har han en stor fremtid. Han ser ut som han er 16, men er 23-24. Både Glenn (Solberg) og Børge (Lund) er selvskrevne, og jeg kan ikke ha med flere playmakere i troppen, om ikke vi må stokke om på grunn av skader.

Steffen har uansett slått seg til ro med at det blir TV 2-titting utover uka.

- Nå er jo Glenn tilbake, som er verdens beste, og Børge, som spiller i verdens beste klubb, så jeg må nok sitte og se dette på TV.

PS! Den andre kampen i turneringen endte med 28-27-seier til Ungarn over Island. Lørdag ettermiddag spiller Norge mot ungarerne.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden