*Nettavisen* Sport.

Fjeldstad førte Ikast til seier

Morten Fjeldstad fikk umiddelbar suksess i Ikast/Bording. Han førte klubben til seier i Champions League i sin første kamp som trener.

05.01.04 11:45

IKAST/BORDING - BUDUCNOST 30-22: Lørdag ble det klart at bergenseren Morten Fjeldstad overtok som trener ut sesongen for Ikast/Bording. Søndag satt han på benken for Gro Hammerseng & co da serbiske Buducnost ble banket hjemme i Herninghallen.

Etter 12-11 til pause, gikk nordjydene ifra i andre omgang og vant til slutt enkelt 30-22. Gro Hammerseng scoret to mål i Fjeldstads debutkamp, og fikk skryt av sin nye sjef.

- Gro har vært til veldig stor hjelp, og hun styrte det fantastisk ute på banen, sier han til danske BT.

Selv var hun godt fornøyd, og synes ikke det var den store endringen med sin landsmann på benken.

- Morten endret ikke på noe til denne kampen, og det skulle han jo heller ikke. Vi ble enige om hva vi skulle kjøre og fulgte den taktikken, sier hun.

Ingen suksess i Stord

Fjeldstad flyttet hjem til Norge foran denne sesongen etter fem år i dansk håndball. Han skulle føre Stord til suksess i Gildeserien. Første del av sesongen ble en gedigen fiasko. Laget nådde ikke mellomspillet og ble slått ut i EHF-cupen av finske Karis.

Spillergruppen mistet tillit til 36-åringen, og klubben var ikke vanskelig da Fjeldstad ønsket å dra til Ikast.

Til tross for en imponerende trenerutdannelse, klarte han ikke å overbevise alle stordspillerne.

- Det gjør ikke meg noe at Morten Fjeldstad slutter i Stord. Han har ikke imponert meg som trener, sier Alexander Østevik til Haugesunds Avis.

Fjeldstad skal fungere som trener for Ikast/Bording ut denne sesongen. Da kommer svenske Magnus Johansson og overtar jobben.

Selv er han glad for å være tilbake i Danmark, hvor han hadde suksess med Bjerringbro.

- Jeg er stolt av det jeg gjorde i Bjerringbro, men jeg dro derfra på en trist måte. Deretter var det en nedtur å komme til Norge. Håndballmessig er det for kjedelig der. Samtidig hadde jeg blitt glad i alt som har med Danmark å gjøre. Kulturen og mentaliteten passer meg perfekt, og jeg ville under alle omstendigheter flyttet til Danmark til sommeren når kontrakten min i Norge ville vært over, sier han til Jyllandsposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.