*Nettavisen* Sport.

Gulldén: - Før hadde Norge verdensklassespillere

Sveriges storstjerne Isabelle Gulldén er sugen på å snyte Norge for finalebillett i håndball-EM. Foto: Imago/Aleksandar Djorovic (All Over Press)

Sveriges storstjerne Isabelle Gulldén mener Norge er blitt et helt annet lag.

18.12.14 07:14

Fredag møtes lagene til naboduell i Budapest. I potten ligger en plass i søndagens EM-finale. Gulldén mener det norske laget ikke er av samme klasse som før.

– Det er et helt annet lag enn hva vi har møtt tidligere. Før hadde de verdensklassespillere, mens de nå har litt mer små og raske spillere. Men de gjør det bra. De har en Stine (Bredal) Oftedal fra Paris som øser inn mål. De løper ekstremt mye, og det gjelder for oss å spenne musklene og virkelig smelle til om vi skal vinne denne kampen, sier Gulldén til Aftonbladet.

Drøm

Sverige har løftet seg kjapt etter fjorårets VM-skuffelse. Nå håper Gulldén at tiden er inne for et svensk EM-gull.

– Vi har tatt sølv før, så nå går vi for gull. Det er drømmen.

Svenskene gikk onsdag på sitt første tap i årets EM. Tittelforsvarer Montenegro slo tilbake og vant knepent 30-29. Dermed måtte Sverige vente til sent på kveld før semifinaleplassen var i boks. Først etter Frankrikes seier over Nederland kunne de blågule slippe jubelen løs.

– Deilig. Jeg våget ikke helt å tro på det, men jeg fikk troen da det hadde gått 53 minutter (i Frankrike-kampen), sa Gulldén.

Sur

Viborg-spilleren var langt nede rett etter tapet for Montenegro. Hun gikk rett forbi ventende journalister uten å si et ord.

– Jeg var sur etter kampen, for det føltes som om vi hadde spilt bra og tatt de nødvendige poengene. Det hadde vært forferdelig om vi hadde spilt bort semifinalen i denne kampen.

Semifinalen mot Norge blir en reprise på EM-finalen i 2010, som de norske håndballjentene vant.

– Nå nøyer vi oss ikke bare med semifinale. Vi skal til finalen, sier Sabina Jacobsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.