Gå til sidens hovedinnhold

Hammerseng i hundre

Nå har også Gro Hammerseng blitt en levende legende.

Søndag vant hun sin kamp nummer hundre for de norske håndballjentene, da landslaget slo Portugal 34-25 i bronsefinalen i Algarve Cup.

Legendedamer
Gro Hammerseng har vært viktig for landslaget de siste årene, og har nå havnet i en eksklusiv klubb damer som har vært med på mer enn hundre seiere med flagget på brystet. Seiersprosenten til totningen er på imponerende 75.

Hanne Hegh, Trine Haltvik, Heidi Sundal og hun med flest kamper for landslaget (300), Susann Goksør Bjerkrheim, er blant dem som kan smykke seg med mer enn et tresifret antall seiere.

Oppkjøringen startet
Norge imponerte på ingen måte i turneringen som innledet oppkjøringen til OL i Beijing i august. De norske håndballjentene har aldri blitt olympiske mestere (men har to sølv og en bronse).

Skal de stå øverst på seierspallen i slutten av august må de heve seg mange hakk. Lørdag ble det sjokktap mot Brasil, og søndag var det ingen av spillerne som overbeviste da svake Portugal ble slått med ni mål.

Fornøyd
Trener Thorir Hergeirsson var likevel tilfreds med matchen.

- I dag er vi mer på hugget. Vi får til det vi har trent på, ikke minst 5-1 spillet i forsvar. Med Tonje Larsen foran fungerer dette tidvis svært godt. Vi spilte også bra forsvar i undertall, og skulle gjerne hatt den samme intensiteten i spillet i spill seks mot seks, sier han til handball.no.

Kari Mette Johansen ble norsk toppscorer i matchen mot Portugal, med fem fulltreffere.

Ikke favoritter
Beijing-lekene vil gå uten trippelvinner Danmark (som har vunnet i 1996, 2000 og 2004). De klarte ikke å kvalifisere seg til lekene. Norge må likevel finne seg i å være utfordrer. For favoritt til gullet er verdensmester Russland.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Husker du disse to idiotene?