Gå til sidens hovedinnhold

- Han betydde enormt mye

Karl Erik Bøhn vil bli husket som en stor personlighet i håndballmiljøet.

Bøhn døde søndag morgen etter et års tøff kamp mot blodkreft.

Han etterlater seg barn, famile og en kjæreste, i tillegg til en stor vennekrets i håndballen både i Norge og Ungarn.

- Han betydde enormt mye. Karl Erik var kunnskapsrik, flink med folk og omgjengelig på alle mulige måter. Han ga veldig mye av seg selv, sier kameraten Andreas Smeby til Nettavisen.

Vennen framhever Karl Erik Bøhns evne til å se framover, og sette andre foran seg selv, til tross for at han ble rammet av den alvorlige kreftsykdommen.

Smeby synes måten Bøhn håndterte både sykdommen og beskjeden om at han ikke ville overleve, var beundringsverdig og imponerende.

Bøhn ble rammet av akutt leukemi i begynnelsen av februar i fjor. Etter intensiv behandling ble han erklært kreftfri i november, men fikk kort tid etter et tilbakefall som var uhelbredelig.

Håndballtreneren var åpen om sykdommen han kjempet mot det siste året.

Karl Erik Bøhn trente Larvik i årene 2005-2011. Fra august 2011 jobbet Bøhn som trener for Ungarns kvinnelandslag, og senere samme år ble han i tillegg ansatt i storklubben Györ.

Andreas Smeby forteller at han snakket med kameraten en siste gang lørdag kveld. Bøhn ga da inntrykk av å være veldig sliten og hadde merkbart lite krefter igjen.

Rundt klokka halv fire søndag morgen sovnet 48-åringen inn.

- Jeg, Karl Erik og Tord Ellingsen jobbet tett sammen i Ungarn. Jeg har pratet med ham stort sett en gang om dagen siden vi møttes første gang i 2005. Karl Erik var veldig raus. Det er nok mye av grunnen til han er blitt så folkelig og godt likt, og at vi har fått så mye støtte både i Norge og Ungarn, sier Andreas Smeby til Nettavisen.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene