Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håndballjentene røper sykdomsdrama før EM

GIKK IKKE VEIEN: Det ville seg ikke for håndballjentene i Frankrike.
GIKK IKKE VEIEN: Det ville seg ikke for håndballjentene i Frankrike. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere ble syke kun dager for EM-sluttspillet i Frankrike.

EM i Frankrike gikk ikke som håpet for Thorir Hergeirsson og håndballjentene. De regjerende europamesterne fikk det ikke til å stemme, og endte til slutt på femteplass i turneringen.

Til TV 2 forteller landslagslege Ivar Leraand at før mesterskapet var det flere av spillerne som slet med sykdom. Allerede etter Møbelringen Cup, som ble spilt før EM i Frankrike, var det flere av spillerne som ble satt ut av sykdom.

Leraand forteller at de ikke var sikre på om det matforgiftning eller omgangssyke, men at flere av spillerne slet med oppkast og diaré.

- Det var sju stykker som fikk diaré og oppkast, men det stoppet der. Jeg var livredd for at det skulle spre seg, men det ble med de sju. De ble omtrent syke samtidig hele gjengen. Sannsynligvis var det noe de hadde spist, sier Leraand til TV-kanalen.

Les mer: Norge lekte med Sverige

Vil se faglig

Før EM vant Norge alle sine kamper under Møbelringen Cup, men tap mot Tyskland i den første kampen i gruppepsillet la et vanskelig grunnlag for resten av turneringen.

Tap mot Romania gjorde at Norge hadde et vanskelig utgangspunkt i hovedrunden, selv om de vant sine kamper mot Ungarn, Nederland og Spania.

Til slutt holdt det ikke for de norske jentene, som ikke spiller EM-semifinale for første gang siden EM i Romania i 2000.

Uansett ønsker ikke landslagstrener Hergeirsson å skylde på sykdommen for det skuffende mesterskapet:

- Det er så lett å finne noen sånne ting for å bortforklare at vi ikke var klare fra start. Jeg vil ikke gjøre det. Jeg vil se faglig på det; hva trenerteamet, spillergruppen, laget og enkeltspillere sier, før jeg begynner å henge meg opp grunner for tapet for Tyskland, sier Hergeirsson til TV 2.

Les mer: Skadeplaget United før møtet med Liverpool

Smittet Solberg

En av de som bekrefter at hun ble smittet var Sanna Solberg. Hun forteller til kanalen at hun mistet mye næring, men «vi kan ikke legge skylden på det». Selv forteller hun at hun også slet med å få i seg mat under sykdomsperioden.

Norge mistet også Amanda Kurtovic før mesterskapet til en alvorlig kneskade, mens Thea Mørk også måtte dra hjem underveis i mesterskapet med en skade.

Det betyr at de avgjørende kampene i mesterskapet spilles uten de norske håndballjentene. I semifinalene møtes Russland og Romania, mens vertsnasjon Frankrike spiller mot Nederland.

De norske håndballjentene har vunnet EM hele syv ganger, og står totalt med elleve mesterskapsmedaljer fra turneringen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!