*Nettavisen* Sport.

Håndballrunde uten overraskelser

Det var ingen store overraskelser i den fjerde serierunden i eliteserien for kvinner. Les kampreferater her.

02.10.06 12:12

Bækkelaget - Tertnes 27-19
Anført av en glimrende Kari-Charlotte Sellgren, tok Tertnes initiativet fra start. BSK fikk ikke tak på den høye strekspilleren og Tertnes ledet fortjent 13 - 11 til pause. I de siste hjemmekampene har BSK startet horribelt i andre omgang, dette rettet de opp mot Tertnes. I løpet av de ti første minuttene hadde BSK tatt igjen Tertnes, og det sto 15 - 15. Lille store Kaja Mørk ble lagt inn i midten av forsvaret, og 17-åringen hamlet opp med et hode høyere Renate Urne, og de store Tertnes-jentene. BSK fikk også demmet opp for Sellgren på strek. Fremover viste flere og flere seg frem. Først kom Bettina «Minihuth» Riegelhuth - Linn-Kristins lillesøster - med noen susere i kjent Riegelhuth-stil, så kom Christina O'Sullivan med både innspill og langskudd, og Eiko Yamada satt sikkert straffene. Da Heidi Halvorsen lukket buret bakover også, ble det enveiskjøring. BSK vant andre omgang med ti mål, og kampen 27-19. Heidi Halvorsen ble kåret til hjemmelagets beste, mens Kari-Charlotte Sellgren fikk prisen for Tertnes.

Selbu - Våg 20-28
Selbu gikk på sitt fjerde tap av fire mulige i kvinnenes eliteserie. «Selbudrekin» holdt bra følge med motstander Våg et godt stykke ut i første omgang. Midtveis i omgangen sto det 5-5. Da kunne imidlertid Våg si takk for seg og gå til pause med en komfortabel 12-7 ledelse. Etter hvilen startet Selbu litt slapt igjen, men klarte og hente seg litt inn igjen. Det som gledet mest for hjemmelaget var publikums engasjement. 177 til sammen. Selv om laget lå under, var det fullt trøkk på tribunen. Trine Kambuås fikk prisen for beste Selbu-spiller, mens Helene Jørgensen Vinknes fikk det samme for Våg.

Bjørnar - Byåsen 22-30
Byåsen, med Vigdis Hårsaker og søstrene Gøril- og Marte Snorroeggen i spissen, hadde brukbar kontroll mot et Bjørnar-lag som stilte uten Alette Stang og kaptein Charlotte Askeland, som begge er ute med skade. Trønderne holdt på initiativet de skaffet seg i midten av første omgang, og hadde hele veien de fem-seks målene ned som var nødvendige for å ikke gjøre det for spennende. Bjørnar var på sin side friske og viste at de kan bli farlige når jevnere motstandere står for tur utover høsten, men var samtidig noe tynt besatt uten sine to nøkkelspillere. Som de også har vist tidligere i sesongen er registeret litt for lite til å hevde seg blant de aller beste. Sara Andersson fikk mye skuddansvar og var igjen den som viste vei for vertene. Andersson ble både kåret til banens beste og toppscorer med åtte mål. Vigdis Hårsaker ble mestscorende for Byåsen, og også hun kåret til sitt lags beste.

Gjerpen - Nordstrand 32-29
Gjerpen fikk besøk av Nordstrand i Skienshallen. Vertene gikk rett i føringen, men Nordstrand slapp aldri taket. Første omgang var preget av slett spill og mange tekniske feil. Etter pause satte Gjerpen inn støtet og etter seks minutter var de sju mål foran. Da tok Nordstrand timeout og spillet bedret seg. De knappet ned på Gjerpens forsprang og da det gjensto fem minutter, var de bare to mål bak, 25-27. Nordstrand måtte avslutte kampen uten Kristin Egeland, som fikk rødt kort. Gjerpen scoret stort sett fra sjumetersstreken i sluttminuttene, men mål er mål og hjemmelaget kunne til slutt juble over en 32-29-seier. Gjerpens målvakt Pernille Fisker ble kåret til banens beste spiller.

Fjellhammer - Levanger 25-29
Lagene fulgte hverandre tett nesten hele første omgang, men Levenger klarte å dra litt i fra rett før pause og kunne gå i garderoben med 15-12 ledelse. Hjemmelaget virket nervøse og fikk ikke spillet til å gli. Etter pause kom de ut på parketten med en helt annen innstilling. Fjellhammer fikk satt forsvaret og var mer direkte på mål. De tok raskt igjen Levanger og ledet lenge med ett og to mål. Levanger kjempet bra tilbake slik at Fjellhammer aldri klarte helt å riste gjestene av kampen. Med 7-8 minutter igjen å spille våknet virkelig Levangers Berit Hynne til liv. Fjellhammerjentene lot henne score gang på gang, samtidig som de ikke klarte å holde hodet kaldt i eget angrep og dermed kunne Levanger dra i fra mot slutten av kampen. Fjellhammer viser nok en gang at de kan kjempe om poeng og var bedre enn Levanger de første 20 minuttene av andre omgang, men er uerfarne når kampen skal avgjøres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.