Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hergeirsson tente til i pressesonen etter seieren

BLE FORBANNET: Landslagssjef Thorir Hergeirsson.
BLE FORBANNET: Landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Havnet i opphetet diskusjon med et delegat fra det europeiske håndballforbundet.

NANCY (Nettavisen): Håndballjentene og deres trenerteam stiller mye opp for presse og media under det pågående mesterskapet i Frankrike, men etter kampen mot Ungarn fredag ble det litt for mye for hovedtrener Thorir Hergeirsson. Han tente skikkelig til i den såkalte pressesonen.

Reaksjonen til islendingen kom mot et EHF-delegat som ønsket at treneren skulle stille på pressekonferanse etter kampen. Håndballandslaget har imidlertid sine egne rutiner på å snakke med pressen, og Hergeirsson likte ikke å bli beordret til det.

Han satte fra seg sekken og tok i stedet runden med norske medier som sender direkte, slik som er en del av presserutinene til landslaget.

Hendelsen vakte stor oppsikt blant pressefolkene på stedet, men islendingen selv ønsket ikke å forklare hvorfor han ble så sint.

- Det får dere spørre ham om, sa Hergeirsson til pressen.

Han siktet da altså til EHFs delegat.

Senere utdypet han imidlertid litt overfor NRK.

- Dette er på vei i helt feil retning. Det er klart vi skal stille opp for media. Det er en del av «gamet». Men i min tid her har jeg aldri hatt så lite tid til å være trener som nå, sier han til kanalen.

- Dumt og feil

Han sier videre at han synes litt for mye handler om media, marked og informasjon enn noe annet nå for tiden. Han mener det for stort fokus på å lage innhold for sosiale medier og å fylle avisspalter.

Overfor TV 2 forklarer landslagets pressesjef Halvor Lea følgende:

- Hvis det var en islandsk vulkan, så har du ikke sett han ordentlig hissig. Vi har en avtale med EHF og IHF (Det internasjonale håndballforbundet) om å levere intervjuer til live TV, og så får jentene jogge ned og får i seg noe mat, før de kommer i intervjusonen. Vi møter av og til lokale pressesjefer som synes det er dumt og feil, så det blir diskusjon rundt det. Vi har avtalt disse rutinene gjennom mange, mange år, sier Lea til TV 2.

Kort i intervjuer

Pressesjefen Lea sikter til skal ha ønsket at den norske treneren gikk rett på pressekonferansen, i stedet for å snakke med norsk presse i pressesonen først.

Hergeirsson kom med følgende regle til EHFs delegat, på engelsk.

- Jeg er mer med journalister enn med spillerne mine. Jeg er ikke trener for journalistene, jeg er trener for laget, freste treneren.

I etterkant av dette var landslagssjefen uvant kort i intervjuene med TV 2 og VGTV, og virket tydelig forbannet over situasjonen. Han gikk likevel ut til pressekonferansen etter praten med norske medier.

Storseier

Opptrinnet skjedde like etter at Norge hadde feid Ungarn av banen og vunnet med 13 mål i franske Nancy. Resultatet betyr at Norges håp om en plass i semifinalen fortsatt lever, selv om mye skal gå lagets vei.

Hergeirssons jenter tapte nemlig to av tre kamper i det innledende gruppespillet og kom derfor til mellomspillet med null poeng.

Det betyr at Norge må vinne alle sine tre kamper i mellomspillet, samtidig som de også er avhengig av at andre resultater går deres vei.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!