Gå til sidens hovedinnhold

Herrem om Aune: - Hun har hatt en sinnssyk utvikling

Malin Aune (23) har vært det store norske lyspunktet i et EM der ting ikke har gått helt på skinner.

NANCY (Nettavisen): Norge har slitt så langt i EM og risikerer å ryke ut av turneringen allerede i mellomrunden, men én spiller har likevel imponert stort. Malin Aune (23) har fått sitt internasjonale gjennombrudd i Frankrike.

Høyrekanten har bidratt med 17 scoringer på 21 avslutninger så langt i mesterskapet. Kun Heidi Løke har scoret flere for det norske laget.

- Sinnssykt

Høyrekanten har vært en av Norges aller beste spillere i Frankrike-EM og hun har imponert både offensivt og ikke minst defensivt på banen.

Kantkollega Camilla Herrem er blant dem som har latt seg imponere.

- Malin har utviklet seg sinnssykt mye denne sesongen. Jeg merker det veldig godt bare denne sesongen her. Jeg har sett de fleste kampene til Våg Vipers, spesielt i Champions League, og jeg ser at skuddrepertoaret hennes er noe helt annet nå, sier Herrem til Nettavisen.

- Hun har kommet langt fra forrige sesong og det er så kjekt å se. Det viser at man kan trene på ting uansett hvor gammel man er, sier hun.

Selv er Aune svært fornøyd med egen innsats så langt i EM og kan avsløre overfor Nettavisen at det har kommet mange fine tilbakemeldinger.

- Overveldende

I TV 3-studio uttalte ekspert Frode Kyvåg at han fikk tårer i øynene av å se Aune spiller i kampen mot Ungarn, der Norge storspilte.

- Det er veldig hyggelig. Det er ikke så mange andre som har sagt det, men det har vært mange hyggelige tilbakemeldinger. Jeg setter stor pris på det og det er artig å høre slike ting, sier Malin Aune til Nettavisen.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har gått for min del. Jeg har fått spille masse og det er egentlig litt overveldende, forteller hun.

Aune har tatt store steg offensivt og blitt langt mer tryggere i avslutningene, men også bak på banen har hun bemerket seg.

- Når det gjelder forsvarsspillet så handler det mye om posisjonen man står i og vurderingene som tas underveis. Det er ikke så mye taklinger, men mer vurderingene du tar med tanke på når du skal gå etter ballen og når du skal hjelpe de andre. Det er nok kanskje detjeg har blitt bedre på. Også har jeg nok blitt litt tøffere i hodet også, sier kantspilleren.

Aune startet karrieren i Selbu, før hun gikk videre til osloklubben Oppsal. I 2017 ble hun hentet til Våg Vipers, der hun har blomstret.

Viktig Gjekstad

Denne sesongen har hun hatt tidligere landslagsspiller Ole Gustav Gjekstad som trener. Han var selv høyrekant sin aktive karriere.

- Han har vært viktig. Han kommer med gode råd om kantspillet og er veldig god på den posisjonen. Det er nok en fordel å ha en tidligere høyrekant som trener. Tidligere har jeg hatt Kenneth Gabrielsen som trener (i Vipers), og han var også høyrekant. Børge Brown som trente meg i Oppsal var også høyrekant, så jeg har hatt en del høyrekant-trenere.

Herrem tror også Gjekstad har vært viktig for Aunes utvikling.

- Ja, jeg tror han har hjulpet henne ganske mye. Hun har fått mye tillit i Vipers. Når du har mye tillit i en klubb føler du at du kan prøve på litt mer ting, og utforske litt. Jeg tror Gjekstad er flink til å hjelpe henne med å se spillet og gi tilbakemeldinger. Han er en smart fyr, sier Herrem.

- En kan alltid bli bedre, og det synes jeg Malin er et prakteksempel på. Hun har øvd veldig mye på skudd fra posisjon og nå kan hun hoppe inn fra veldig små vinkler og likevel score. Jeg merker at jeg føler meg veldig sikker når hun er på banen, sier veteranen om lagvenninnen.

- Har blomstret opp

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er også imponert over utviklingen til Norges nye kantstjerne, og trekker også fram Gjekstads påvirkning.

- Jeg har sagt det hele tiden, da de ansatte Ole i fjor og gjennom høsten nå, at han har bidratt med gode råd. Du må huske at Ole egentlig var forut for sin tid. Han var en av de absolutt beste høyrekantene rent teknisk i sin tid. Han hadde en enormt skuddrepertoar, sier han til Nettavisen.

- Malin har hatt en flott utvikling de siste årene. Hun har blomstret opp skudd- og avslutningsmessig etter et halvår i Vipers. Hun har løftet skuddrepertoaret sitt veldig. Det er positivt, forteller Hergeirsson.

- Sterk

Både Herrem og Hergeirsson trekker også fram at Aune har tatt store steg på det fysiske, blitt mer robust og litt bredere over skuldrene.

Les også

Fryktet at Linn Sulland (34) ikke skulle komme tilbake: - Vi var i tvil om hun skulle få fullføre kontrakten

- Det har hun også. Hun er veldig sterk i kroppen. Hun har spilt en del Champions League med Vipers i høst, og kjent på det nivået. Det som er så kjekt, er at hun tar det med seg inn i landslaget, også, sier Herrem.

Landslagssjefen forteller at Aune har jobbet godt med den fysiske biten over lang tid, og at vi nå ser resultatene av dette arbeidet.

- Dette er noe som har kommet over tid. Hun har jobbet systematisk med dette over lang tid og bygd seg opp jevnt og trutt. Både før hun kom til Vipers og ikke minst etter. Det fysiske er et løp som tar litt tid, men er noe vi ser mer og mer effekten av nå, sier Hergeirsson om Aune.

Tirsdag møter Aune og Norge Nederland i franske Nancy. Det er en kamp Norge må vinne for å ha en teoretisk sjanse til å gå videre til semifinale.

Les også

Nederland overlegen mot Romania - ikke gode nyheter for de norske håndballjentene

Kommentarer til denne saken