RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Herrem preget da hun så Mørk bli skadet


TENTE TIL: Landslagssjef Thorir Hergeirsson tente til da han før mesterskapet ble konfrontert med muligheten om å bytte spillere inn og ut av EM-troppen. Likevel ble han raskt tvunget til å gjøre nettopp det, da Camilla Herrem erstattet Thea Mørk etter Tsjekkia-kampen.
TENTE TIL: Landslagssjef Thorir Hergeirsson tente til da han før mesterskapet ble konfrontert med muligheten om å bytte spillere inn og ut av EM-troppen. Likevel ble han raskt tvunget til å gjøre nettopp det, da Camilla Herrem erstattet Thea Mørk etter Tsjekkia-kampen. Foto: Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix / Skjermdump TV3
Sist oppdatert:
Landslagssjefen reagerte på spørsmål om han ville gjøre endringer i den norske EM-troppen før mesterskapet. Nå måtte islendingen gjøre nettopp det.

Under EM-kampen mot Tsjekkia i Brest ble det tydelig at Thea Mørk fortsatt slet med skaden hun pådro seg under Møbelringen Cup. Kantspilleren fikk kun noen minutter på banen, før hun måtte gå og sette seg på benken. Dagen etter kom beskjeden om at Mørk skulle reise hjem.

På det tidspunktet var Camilla Herrem, som i utgangspunktet ble vraket til mesterskapet, hentet inn som reserve og nå er veteranen tatt inn i troppen som møter Romania onsdag kveld.

Herrem så kampen mot Tsjekkia fra tribunen og var der vitne til at Mørk slet med skade. Det var en tydelig preget Herrem som ble filmet på tribunen i etterkant av det som skjedde.

Irritert landslagssjef

For selv om hun nå får EM-sjansen hun ønsket seg, så kommer den sjansen på bekostning av en lagvenninne som i lang tid har drømt om å spille et mesterskap, men gang på gang har fått den muligheten ødelagt på grunn av skader. I år gjentok historien seg for Mørk.

Da Nettavisen snakket med landslagssjef Thorir Hergeirsson før mesterskapet, var han klar på at det ville sitte langt inne å hente inn en spiller som i utgangspunktet ikke var tatt ut i troppen.

Han sa at det mest sannsynlig måtte en skade til for at han skulle hente inn nye, noe som altså ble tilfellet.

FERDIG: Thea Mørk måtte gi seg underveis i kampen mot Tsjekkia mandag. Nå er EM over for kantspilleren. Her er hun sammen med fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik under mandagens kamp.

Spørsmålet om han hadde planer om å gjøre bytter i EM-troppen, fikk islendingen til å tenne til på det tidspunktet.

- Hvorfor trenger vi å gjøre bytter? Er det noen som har spilt seg ut allerede, sa han til Nettavisen.

- Vi har tatt ut et mannskap som skal spille mot de lagene vi skal møte og løse de utfordringene. Vi tar ingen beslutninger om noen bytter, før vi står i en slik situasjon der vi må ta et valg enten på grunn av skader eller finner ut at vi trenger noe annet, sa Hergeirsson.

På det tidspunktet ønsket han ikke å spekulere i eventuelle bytter.

- Det er ingen vits i å spekulere i det nå, om hvem som skal erstatte hvem, sa han.

- Vi har tatt ut 16 spillere fordi vi mener at de skal løse både angrep og forsvar mot alle de lagene vi potensielt skal møte i mesterskapet, sa Norges trener.

Svele føler med Mørk

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, synes det er trist at Thea Mørk er ferdigspilt for Norge under mesterskapet på grunn av skaden hun først pådro seg under den siste oppkjøringskampen før mesterskapet.

Likevel mener han det ikke nødvendigvis svekker det norske laget.

- Det er trist for Thea (Mørk), men det er godt for Norge at de har en så god spiller som Herrem som kan komme inn, forteller Svele til Nettavisen.

Herrem satt på tribunen og fulgte kampen mot Tsjekkia da Mørk ble skadet. Bilder viste at situasjonen gikk inn på Herrem, som var preget på tribunen.

- Jeg tror det var følelsesladet, det virket sånn på Camilla, at hun synes synd på Thea (Mørk), forteller Svele, og fortsetter:

-  Hun er sikkert glad for å komme inn selv. Hun er nok spent på egen form, det er ikke lenge siden hun fødte et barn. Hun har spilt på nivå 2 i Norge denne sesongen, men fått trent en del med Nærbø elite, og så har hun fått noen cupkamper mot Vipers, Larvik og Oppsal som gjorde at hun fikk kjenne på det, sier han.

OPTIMIST: Bent Svele tror ikke det svekker det norske landslaget nevneverdig at Camilla Herrem kommer inn for en skadet Thea Mørk.

Han forteller at Herrem har uttalt at hun ikke alltid «tenner i bånn» når hun skal spille i 1. divisjon. 

- Jeg håper og tror at hun med den erfaringen hun har skal være en god erstatter for Thea, forteller Svele.

- Hva slags form kan vi forvente at hun er i?

- Jeg tror hun er spent på det selv, ingen tvil om det. En ting er at du gjør alt du kan og håper å være med, men ikke kommer med. Da får du alltid en dupp, men samtidig har hun så stor erfaring og spilt mange mesterskap, hun har spilt på et høyt nivå i mange år. Jeg forvente at hun skal komme inn og kunne bidra på en ordentlig måte.

- Har byttet før

Nytt under årets EM er reglene om at et lag kan gjøre flere bytter enn tidligere år.

Lagene har muligheten til å bytte to spillere under det innledende gruppespillet, så gjøre to bytter til mellomrunden og så gjøre to nye bytter igjen til finalespillet.

Ved slike bytter kan alle de 28 spillerne som var tatt ut i den såkalte bruttotroppen kalles inn.

- Vi har byttet før, når vi finner ut at vi trenger noe annet enn det vi har. Vi ar også byttet før på grunn av skader, sa Hergeirsson før mesterskapet.

- Vi vet at reglene er sånn, men vil ikke spekulere i det nå, sa han.

Rett før EM måtte islendingen og hans team også gjøre endringer i troppen da Amanda Kurtovic skadet seg i Møbelringen Cup. Inn i troppen kom da Silje Waade.

Herrem må omstille seg

Hun var i utgangspunktet tatt ut som reserve og skulle uansett reise til Frankrike med resten av troppen, men var altså ikke blant de 16 som i utgangspunktet skulle spille.

KAMPKLAR: Camilla Herrem er klar for spill mot Romania onsdag kveld. Her er hun under tirsdagens treningsøkt for det norske landslaget.

I TV3s studio etter Tsjekkia-kampen, fortalte Herrem at hun må omstille seg for spill.

- Det blir en omstilling, men heldigvis har jeg vært med mange år tidligere, så jeg vet hva det går i. Jeg må omstille hodet mitt litt, for det har vært en helt annen plass nå. Hvis det blir til at jeg kommer inn, så må jeg inn i det fokuset og tenke det som skjer, fortalte Herrem.

Onsdagens motstander, Romania, har verdens beste håndballspiller på laget i Cristina Neagu. 

Bent Svele mener hun må stoppes.

-  Hun er god, det er det ingen tvil om. De har en del gode spillere. Hun er den største stjerna, men de har mange gode.

- Du kan ikke la hun få lov til å herje. Samtidig har de Crina Elena Pintea, linjespiller, som er 1,92 høy, solid dame, som har vært god på linja som de må gjøre en jobb rundt. Neagu er en veldig god bakspiller

Norge møter Romania onsdag kveld klokken 21.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere