*Nettavisen* Sport.

Hevder Hergeirsson var rasende - men så våknet Norge

VAR RASENDE: Landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Men selv avdramatiserer landslagssjefen det hele.

14.12.16 23:26

TSJEKKIA - NORGE 24-35

HELSINGBORG (Nettavisen): Norge scoret 18 mål mot Tsjekkia i første omgang av onsdagens siste mellomspillskamp i EM, men selv om det satt litt bedre offensivt for Norge, var Thorir Hergeirsson rasende. Det som skjedde bakover på banen var nemlig ikke like imponerende.

Landslagssjefen var ikke fornøyd ved pause. Ifølge TV 3s kommentatorer skal treneren har skjelt og smelt på vei inn i garderoben.

- Nå er han sint, sa kommentator Daniel Høglund.

- Helt ulikt

Ekspertkommentator Geir Oustorp beskrev situasjonen slik etter at lagene hadde kommet på banen igjen etter pausen:

- Thorir sitter bare på benken og tenker, helt ulikt hvordan han vanligvis er. Han står normalt hele kampen, men nå er han åpenbart ikke fornøyd.

- Det er nok først og fremst forsvarsspillet han ikke er fornøyd med, sa TV 3-eksperten videre.

- Han sitter kanskje og surmuler litt, skjøt kollega Høglund inn.

- Smeller, av og til

Nora Mørk avdramatiserer trenerens utbrudd overfor Nettavisen:

- Han hadde i så fall roet seg da han kom inn til oss. I pausen snakket han egentlig bare om at vi skulle hjelpe Silje (Solberg) bakover, bli flinkere til å løpe hjem og stå mer på skuddarm, sier den norske stjernen.

- Men selvsagt, av og til så smeller det og det er sunt, torr jeg, sier Mørk.

Etter kampen forklarte Hergeirsson hva som hadde foregått i hodet hans.

- Jeg var irritert over at når vi endelig får flyt i angrepsspillet, så glemmer vi å spille forsvar, sier han i TV3-studioet.

Han har hatt et mål og et krav til spillerne om at Norge helst ikke skal slippe inn flere mål enn tolv per omgang.

- Så da spurte jeg om vi kunne klare å holde oss nede på sju mål i andre omgang, for å holde målet vårt i snitt. Og de svarte på tiltale, sier Hergeirsson, litt mer fornøyd.

- Hevet ikke stemmen

I pressesonen etter kampslutt ville ikke treneren gå nærmere innpå den nevnte situasjonen og dysset det hele flere hakk ned.

- Måtte du heve stemmen i pausen? spurte én journalist.

- Nee-eei, jeg måtte ikke heve stemmen. Det holder med at jeg er tydelig, forteller Hergeirsson om pausepraten.

Les også: Ekspert mener Norge bør sende hjem to spillere fra EM

Les også: Slipper Løke-dilemma: - Alle sier det ikke var mulig

Frankrike i semifinalen

Norge var allerede klar for semifinale før onsdagens oppgjør, men utover i andre omgang ble det aldri noen tvil om at Hergeirssons jenter også skulle dra i land poengene mot Tsjekkia. Det endte med 35-24.

Semifinalen spilles fredag klokken 20.45 i Göteborg. Norge møter Frankrike, som slo Serbia onsdag kveld.

- Det blir beinhardt. Det er det mest fysiske laget sånn historisk sett, og jeg er glad vi har møtt dem flere ganger tidligere. Alle her vet rimelig godt hva som venter på fredag, sier landslagssjefen.

Nettavisen fulgte kampen direkte

Mål i begge ender

Norge har slitt med å få det til offensivt i dette EM-et, men i første omgang mot Tsjekkia stemte det bedre i angrep og Norge satte hele 18 baller bak motstanderens burvokter de første 30 minuttene.

Strekspiller Vilde Ingstad, som har slitt fælt så langt i mesterskapet, og sto bokført med fire bom på fire skudd for onsdagens kamp, gikk i bresjen og nettet hele fem mål før pause.

Bakover hang det ikke like god sammen for de norske jentene og tsjekkerne holdt godt følge på måltavla. Til tross for 18 scoringer, var Norge bare et mål foran til hvilen.

Thorir Hergeirsson slapp til flere av de såkalte «innslagsspillerne» i denne kampen og det kan nok være noe av grunnen til at det solide defensive spillet vi har sett tidligere i EM ikke satt helt.

Heller ikke keeper Silje Solberg kom ordentlig inn i kampen, selv om hun startet omgangen bra. Det ble med åtte redninger på 25 skudd før pause og en redningsprosent på 32 prosent.

Michaela Hrbkova ble tsjekkernes toppscorer i første omgang med fire mål, men flere spillere bidro til å gjøre kampen spennende.

Løsnet for Herrem

For Norges del nettet Vilde Ingstad altså fem ganger, mens Veronica Kristiansen bidro med fire fulltreffere i første omgang. Camilla Herrem og Nora Mørk scoret to hver. Fem spillere scoret ett mål hver.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

LØSNET: Camilla Herrem spilte en god kamp mot Tsjekkia. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Herrem, som etter tre bom på tre skudd var svært frustrert etter kampen mot Ungarn tirsdag, satte nå begge sine sjanser fra kanten.

- Jeg gjorde mange tullete ting i går, og det måtte jeg bare glemme. Nå har vi den gode semifinale-følelsen. Vi har en bedre følelse etter denne kampen enn i går, i hvert fall, sier Herrem til TV3 etter kampen.

Forsprang

I pausen skal trener Thorir Hergeirsson altså ikke ha vært fornøyd med det han fikk se og etter hvilen tok Norge mer grep om kampen.

I løpet av det første kvarteret ble en 18-17-ledelse forvandlet til en langt mer komfortabel 25-21 ledelse for Norges del.

Burvokter Solberg løftet seg betraktelig og i angrep bidro spillere som Emilie Hegh Arntzen og Nora Mørk til at Norge fikk et forsprang. Solberg ble også kåret til Norges beste spiller på TV3, og sto til slutt bokført med 18 redninger.

Camilla Herrem fortsatte også de fine taktene offensivt fra første omgang og var på sedvanlig vis viktig da Norge satte fart i kontringene.

Herrem endte kampen med fem scoringer, det samme som Ingstad og Veronica Kristiansen. Nora Mørk ble norsk toppscorer med seks mål.

Herrem tilbake - med nok en frekkis

HTML EMBED

Sett denne?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag