Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kveld må Norge heie på Romania

Cristina Neagu og Romania senket Silje Waade og Norge i gruppespillet. Søndag kan Romania gi Norge en hjelpende hånd med seier mot Nederland.
Cristina Neagu og Romania senket Silje Waade og Norge i gruppespillet. Søndag kan Romania gi Norge en hjelpende hånd med seier mot Nederland. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge er avhengig av rumensk seier mot Nederland på søndag. Den hjelpen tror vi de får.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Real Madrid tar seg sammen
Oddsdobbel 1: Søndagsdobbel til 3,70 i odds
Oddssingel PL: Wolverhampton jakter ny trepoenger
Oddssingel Eliteseriekvalik: Klar fordel Stabæk mot Aalesund
V75 Boden:
Jackpotomgang med over 3 mill ekstra i sjuerpotten
V65 Klosterskogen:
Stor internasjonal V65-omgang i kveld
V4/V5 Jägersro: Årets siste galoppløp på Jägersro
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett

Søndagens langoddsprogram betyr blant annet på returmøtet mellom Aalesund og Stabæk i kampen om en plass i neste sesongs eliteserie. I Premier League spilles det kun en kamp søndag og det er mellom Newcastle og Wolverhampton. Men både i Serie A og La Liga er det en rekke kamper og det er også flere kamper i dansk superliga og to kamper i tysk Bundesliga. Håndball-EM byr på to kamper og det spilles også noen eliteseriekamper for menn her hjemme. Ellers er det verdenscup på Beitostølen med stafetter og i Pokljuka er det verdenscup skiskyting med jaktstart for både menn og kvinner. I Val d'Isere er det verdenscup slalåm for menn.

NB! Onsdag er det 71 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Nederland – Romania B 1,60 (spillestopp kl 17.55)
Håndball-EM. Gruppe 2. Utrolig viktig kamp i Norges gruppe. Denne kampen kan avgjøre Norges skjebne i mesterskapet.

For selv med seieren over Ungarn, kan Norge maksimalt komme opp på seks poeng. Da må de vinne de to siste kampene i mellomspillet mot Nederland og Spania.

En nasjon kommer garantert til å ende på en høyere poengsum. Dermed er det annenplassen Norge må sikte på for å komme til semifinalen i Paris fredag til uken.

Derfor må Romania slå Nederland søndag. Uten rumensk seier her tyder alt på at Nederland ender på syv poeng eller mer, selv om de skulle tape mot Norge tirsdag.

Jeg tror Norge får en hjelpende hånd fra Romania søndag kveld.

Romania har imponert meg i dette mesterskapet. De vant alle sine kamper i gruppen med Tyskland, Norge og Tsjekkia.

Bakover har de vært solide, og offensivt har Neagu og Buceschi herjet med motstanderne. Det fikk Norge erfare. Neagu scoret hele elleve mål da Thorir Hergeirssons mannskap ble nedsablet. Hun vil skape problemer for Nederland, garantert.

Nederland tok med seg fire poeng inn i mellomspillet, men de kommer fra den gruppen som av mange eksperter ble sett på som den dårligste. Laget fra treskonasjonen var før mesterskapet regnet som en av utfordrerne til å ta seg til en semifinale. Dette er en nøkkelkamp. Jeg synes Romania virke sterke. De er tette defensivt, og har flere strenger å spille på offensivt. 1,60 i odds på Romania-seier er greit, men det er litt snaut som syngespill. Jeg bruker denne i en dobbel.

Milan – Torino H 1,78 (spillestopp kl 16.55)
Gennaro Gattuso har ambisjoner om å holde AC Milan inne blant topp fire i Serie A, selv om de har en vanskelig kamp mot Torino søndag.

For andre uke på rad spiller de hjemme mot et av topp seks-lagene. Likevel klarte Milan å klare opp på fjerdeplass sist helg, og de har tatt mål av seg å skaffe seg en Champions League-plass neste sesong.

Gattuso har gjort en bra jobb med tanke på omstendigheten denne sesongen, men kan han klare å klatre opp i ryggen på byrival Inter i kveld? Gjestene har selv ambisjoner om å spille i Europa neste sesong, og de har vært solide på bortebane denne sesongen, hvor de er ubeseiret etter syv kamper. Fasiten viser to seire og fem uavgjorte.

Milan vant hjemme mot Parma sist søndag, selv om de havnet under tidlig i kampen. De slo laget som lå på sjetteplass sist helg, og denne søndagen skal de prøve å ta tre poeng fra laget som innehar syvendeplassen. De trenger tre poeng i denne kampen for å holde Lazio bak seg på tabellen.

Det ligger an til å bli et rotterace om plassene i Europa i Serie A denne sesongen, og AC Milan har gjort det bra så langt.

Bare for noen uker siden slet Milano-klubben med å komme seg inn blant de seks beste. Det er en sterk prestasjon av Gattuso, for på San Siro har det vært skadekrise. Nå ser det litt lysere ut for laget fra den italienske motehovedstaden.

Viktige Gonzalo Higuaín er tilbake i startoppstillingen hos AC Milan etter å ha vært suspendert. Men Lucas Biglia, Giacomo Bonaventura, Mateo Mussacchio, Alessio Romagnoli og Fabio Borini er forsatt ute med skader.

Torino har ingen skader. Walter Mazzarri kan stille med sitt beste lag til denne kampen.

AC Milan er ubeseiret i 21 Serie A-kamper på rad mot Torino, og jeg tror ikke de taper søndagens kamp heller.

Gjestene er i fin form. De har kun tapt én av syv hjemmekamper så langt, og det tapet kom mot et annet Torino-lag, Juventus.

Milan forsterkes av at superspissen Gonzalo Higuaín er tilbake i laget. Milan har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene mot Torino, og jeg tror de også vinner søndagens kamp. Oddsen er 1,78. Denne brukes i en dobbel.

Søndagens andre dobbelttips er Romania + AC Milan. Denne kombinasjonen belønnes med 2,85 i odds. Spillestopp er kl. 1755.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!