RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ØIF leverer klage etter påstått sabotasje

Sist oppdatert:
Ledelsen i ØIF Arendal raser etter at spillerne ble møtt av avføring og urin flytende rundt i garderoben før bortekampen mot tyrkiske Selkaspor søndag.

«ØIF Arendal-gutta utsatt for sabotasje!», lyder tittelen på en artikkel sørlandsklubben selv har lagt ut på sitt nettsted

Der varsler ØIF at de mandag sender en rapport til Det europeiske håndballforbundet (EHF) om behandlingen klubben fikk av så vel det tyrkiske hjemmelaget som dommere og kampobservatør.

– Jeg har vært med i europacup siden 1991. I hele perioden har det vært jobbet med utvikling av fair play. At vi i 2018 skal oppleve at hjemmearrangøren slipper folk inn, eller selv slipper stinkbomber i bortelagets garderobe, er så uverdig for sporten vår at det må få store konsekvenser. Sånn vil vi ikke ha det, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal.

Skylder på tilskuere

Det norske laget tapte 28-34 i Challenge Cup-kampen. Forberedelsene til kampen ble alt annet enn hyggelige.

– Det fløt avføring og urin opp av kloakken som var åpnet (i garderoben). Det er vanskelig å forstå at en arrangør kan oppføre seg slik. Stanken var så forferdelig at både spillere og folk i støtteapparatet fikk brekninger. Den forferdelige lukten satte seg også i klær og utstyr, utdyper Bruun Hansen overfor VG.

Påstanden om sabotasje avvises av Selkaspor.

– Vi blir veldig lei oss når vi hører påstandene fra Arendal. Sabotasjen man snakker om var et uhell. Tilskuertoalettene ligger rett over garderoben til bortelaget. Noen uansvarlige supportere tettet igjen toalettene med dopapir, noe som medførte at kloakken rant ned i rommet under. Dette var grunnen til den dårlige lukten. Det var ingen stinkbombe eller noe slikt, skriver pressekontakt Dyugu Afacan i en epost til TV 2.

Hun legger til at garderoben ble vasket og var klar til å brukes igjen ved pause, men at Arendal da ikke ønsket å gå inn.

Tjuvtriks?

Ifølge ØIF hadde hjemmelaget også ha smurt inn gjestenes mål med fett. Dette synes Afacan høres merkelig ut.

– Begge lag brukte målene. Vi har ikke fått noen klager fra vårt lag, men hvis Arendal synes det var mye fett på målet, var både delegaten og dommerne der. De kunne fortalt det til dem. Våre ansatte var klare til vaske.

Returkampen i Challenge Cupens 2. kvalifiseringsrunde spilles i Arendal førstkommende fredag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere